MonChou

Hier vertellen wij je alles over MonChou. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met MonChou.

Gebruik van MonChou

MonChou is een goed ingrediŽnt voor zoete en hartige taarten. Een klassieker is de Monchoutaart met kersen en een bodem van bastognekoeken. MonChou kan ook goed als romige vulling in een quiche gebruikt worden. U kunt ook vlees of vis vullen met MonChou. Daarnaast bewijst MonChou ook goede diensten bij de borrel. Denkt u hierbij aan dadels gevuld met MonChou en gevulde zalmrolletjes. Zelfs een eitje kan ermee gevuld worden. MonChou kan ook goed dienen als basis voor (luxe) broodbeleg. MonChou zacht en luchtig is een prima basis voor warme romige sauzen en soepen. Men maakt er op eenvoudige wijze een heerlijke, romige pastasaus mee. MonChou kan in warme en koude gerechten als het moet ook worden vervangen door Mascarpone, een Italiaanse roomkaas.

  • 1 weekHoudbaarheid
  • MonChou roomkaas en MonChou zacht & luchtigSoorten
  • KaasCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over MonChou

MonChou is een zachte verse roomkaas uit de zuivelfabriek Campina. Naast de verse roomkaas MonChou is er sinds kort een MonChou zacht & luchtig voor warme gerechten. De roomkaas is een frisse kaas met een romige smaak die de basis kan vormen van zowel hartige als zoete gerechten. MonChou zacht en luchtig is eigenlijk niet meer en niet minder dan een luchtige en zachte variant van de roomkaas, maar iets minder vet. Deze maakt het maken van sauzen en soepen extra makkelijk.

MonChou is verkrijgbaar in alle supermarkten. U vindt dit product in de schappen van de koeling, bij de roomkazen. MonChou roomkaas is er in een zilverkleurige verpakking van 100 gram. MonChou zacht en luchtig is er in een kuipje van 200 gram. De roomkaas is ongeopend houdbaar tot de datum die op de verpakking staat vermeld. U kunt MonChou geopend ongeveer een week in de koelkast bewaren. Het beste bewaart u hem iets hoger in de koelkast waar de temperatuur iets hoger is. U kunt de roomkaas niet invriezen.

MonChou roomkaas bevat per 100 gram 31 gram vet. Zacht en luchtig bevat per 100 gram 23 gram vet. De kaas bevat dierlijk stremsel en is hierdoor niet geschikt voor vegetariŽrs of veganisten. Verse kaas bevat veel eiwitten en is rijk aan calcium, vitamine A, B2, B12, en D. Ze heeft een hoog vochtgehalte. MonChou roomkaas is calorierijker (320 kcal per 100 gram) dan de zacht en luchtig variant (250 kcal per 100 gram).

Enkele gebruiksvormen van MonChou

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met MonChou