Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Laat de op kamertemperatuur komen en vet de springvorm (26 cm doorsnee) in met olie of boter.

    Verkruimel de pak bastognekoeken en smelt de boter in een pannetje.
  2. Als de boter gesmolten is de verkruimelde bastognekoeken erdoor roeren.
  3. Met dit mengsel de bodem van de springvorm bedekken en in de koelkast koud laten worden.
  4. Mix de en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel.
  5. Mix in een andere kom de zonder suiker niet geheel stijf.
  6. De met een lepel door het monchoumengsel roeren en over de bodem strijken.
  7. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, slagroom, monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Bastogne-monchoutaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Geweldig lekker en snel te maken! Ik maak de bodem van boerencake, super lekker.
Joronde 29 januari 2016
Hey super recept echt lekker moet je ook echt een keer proberen; vooral met bastognebodem
Celine 17 april 2015
Na de taart 3,5 uur in de koelkast te hebben gehad, haal ik de spring vorm los. En wat gebeurt er. Hij zakt helemaal in. Desondanks de 2 zakjes klopfix ik er in heb gedaan. ( Per 250 ml slagroom 1 zak... Lees reactie
Deborah 28 oktober 2014
Een zakje klop vast door de slagroom geeft een steviger geheel.
Martje 28 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
287 kcal
14%2870 kcal
Vetten
22 g.
32%220 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%20 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%10 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bastogne-monchoutaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Bastogne-monchoutaart