Kerriekip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in reepjes en bestrooi ze met .
  2. Verhit de in een koekenpan en roerbak de kipreepjes 2 minuten.
  3. Voeg de toe en roerbak het nog eens 2 minuten.
  4. Snijd de boesuitjes in ringetjes en roerbak ze kort mee.
  5. Snijd de in blokjes en voeg ze toe aan het gerecht.
  6. Blijf roeren tot de kaas gaat smelten.
  7. Voeg de en toe.
  8. Roer het geheel tot een glasse saus.
  9. Breng het op smaak met .
  10. Warm de saus nog eens goed door.
  11. Serveer de saus met de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kerriekip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kerriekip
VariatieAantalGang
Kerriekip1Gevogelte
Pittige kerriekippensoep1Maaltijdsoepen
Annanaskerriekip1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en monchou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kerriekip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Maak dit al jaren, echt heerlijk.
Annemiek 7 februari 2014
Ziet er heel lekker uit, ga zo snel mogelijk bereiden.
Lizette 11 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
283 kcal
14%1132 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerriekip