Tomatensap

Hier vertellen wij je alles over Tomatensap. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tomatensap.

Gebruik van Tomatensap

Tomatensap

Tomatensap kun je puur, zo uit het pak, opdrinken. IJskoud smaakt hij het beste. Je kunt er ook extra smaak aan toevoegen, met kruiden als verse basilicum, een fijngesneden bosuitje of een beetje platte peterselie. Mix de kruiden met een blender of staafmixer door de tomatensap. Sommigen vinden een drupje tabasco erg lekker in de tomatensap of een scheut wodka.

Tomatensap kun je als basis voor veel bereidingen van sauzen of soepen gebruiken. Heb je geen tomatensap in huis, maar wel verse tomaten of tomaten in blik? Dan kun je de verse tomaten of de ingeblikte tomaten in een blender tot sap maken. Je kunt eventueel een schepje kruiden bouillonpoeder toevoegen. Als het sap te dik is, kun je eventueel wat water toevoegen. Wil je tomatensap juist wat dikker hebben? Laat het sap dan een tijdje inkoken.

  • sap van de Solanum lycopersicumLatijnse naam
  • zie informatie op verpakkingHoudbaarheid
  • verschillende soorten, met of zonder toevoegingenSoorten
  • GroentenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Tomatensap

Tomatensap is het sap van tomaten. Er zijn veel verschillende merken tomatensap verkrijgbaar. Naast de pure tomatensappen, is er ook tomatensap verkrijgbaar waaraan extra ingrediŽnten zijn toegevoegd, zoals (zee)zout, peper en/of kruiden. Er worden ook combinaties van tomaten en groentesappen verkocht en er is biologische tomatensap verkrijgbaar.

Je kunt tomatensap onder andere in de supermarkt verkrijgen. Tomatensap wordt in flessen of pakken verkocht. Tomatensap kan buiten de koeling bewaard worden, zolang de verpakking nog gesloten is. Is het pak of de fles eenmaal geopend, dan dien je het sap in de koelkast te bewaren en bij voorkeur binnen drie dagen te consumeren. Tomatensap heeft een hoge wateractiviteit waardoor het snel kan bederven. Je kunt (zelfgemaakt) ongekruid tomatensap invriezen. Het is in de vriezer ongeveer 10 maanden houdbaar. Bedenk wel dat de smaak van de tomaten door de bevriezing na het ontdooien achteruit gaat.

In tomaat zit de carotenoÔde, lycopeen, een sterke anti-oxidant. De lycopeen wordt snel door het lichaam opgenomen. Lycopeen heeft verschillende heilzame eigenschappen. Het zou positief werken bij onvruchtbaarheid en plasproblemen bij mannen. Uit onderzoek is wetenschappelijk gebleken dat anti-oxidanten beschermen tegen kanker.

Enkele gebruiksvormen van Tomatensap

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Tomatensap