Wontons

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de won tonvellen 1 uur van te voren.
  2. Was de , droog ze met keukenpapier en hak ze fijn. (De Hollandse met 1 theelepel vermengen) Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes en hak ze fijn.
  3. Hak het spekvet, en lente-uien fijn.
  4. Meng en vlees met 1/2 theelepel , 1 theelepel , snufje 1 theelepel en 1 theelepel .
  5. Voeg bamboe, lente-ui en eigeel toe en kneed door elkaar.
  6. Leg op een won tonvelletje 1 theelepel van de vulling en haal de punten bij elkaar tot een buideltje is verkregen.
  7. Meng de ingredienten voor de saus.
  8. Frituren in olie (170 gr.
  9. celcius) 1 tot 2 minuten tot goudbruin en knapperig.
  10. Serveer direct met saus op.
  11. Kant en klare nog niet gefrituurde won ton's zijn goed in te vriezen. (goed afgesloten in plastic) Kunnen in bevroren toestand in frituur.
  12. Dit is een basisrecept varieer naar hartelust.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Wontons

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Wontons
VariatieAantalGang
Wontons met varkensvlees en garnalen1Vlees
Wontons met garnalen1Hapjes
Thaise wontonsoep1Warm

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap en ketjap manis
  • ketjap, suiker, ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • ketjap en ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
350 kcal
17%1400 kcal
Vetten
62 g.
88%248 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wontons