Pitabroodjes

Hier vertellen wij je alles over Pitabroodjes. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Pitabroodjes.

Gebruik van Pitabroodjes

Pitabroodjes zijn het lekkerst als ze warm worden gegeten. Traditioneel wordt het pitabroodje gevuld met lamshoarma of gyros met een yoghurtdip. Er zijn echter talloze variaties te bedenken om het broodje mee te vullen. De neutrale smaak van het brood past letterlijk bij alles: groente, fruit, vis, vlees, kip, tot een combinatie van alles. Je kunt er een tosti mee maken door het broodje eerst te vullen en dan in de oven te verwarmen. Zo kun je van de broodjes ook kleine pizzaatjes maken, wat ook een leuke kindertraktatie is. Je kunt pitabroodjes in stukjes snijden en serveren bij een (pittige) soep. Vul voor een vegetarische lunch de pitabroodjes met verschillende (gegrilde) groenten. Pitabroodjes kunnen bij alle maaltijden gegeten worden, maar zijn ook als snack tussendoor erg lekker.

  • zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
  • kleine, grote, volkorenSoorten
  • BroodCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Pitabroodjes

Pitabroodjes zijn platte broodjes met een gladde zachte korst. Het broodje wordt gebruikt om te vullen met verschillende ingrediŽnten, waaronder voornamelijk fijngesneden vlees zoals shoarma. Daarom worden de broodjes ook shoarmabroodjes genoemd.

Het broodje is lang geleden ?uitgevonden? door de BedoeÔenen, Arabische woestijnbewoners uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Zij bakten de broodjes door graanpoeder met water tot balletjes te kneden en te bakken in open vuur. Het volk bewaarde melk in huiden, die zuur werd als yoghurt. Hieruit is het gebruik van de broodjes in combinatie met yoghurt ontstaan, wat in veel landen nog steeds zo gebruikt wordt. Het platte brood is een van de oudste soorten brood.

Een pitabroodje wordt op een speciale manier gebakken. Tijdens het bakken vormt zich een bel stoom in het broodje. De bel zakt in elkaar, maar veroorzaakt wel een holte in het broodje. Daarom is het eenvoudig het broodje overlangs te snijden. Het broodje kan makkelijk opengevouwen worden en als een soort zakje met verschillende warme of koude vullingen volgestopt worden.

Pitabroodjes vind je bij het afbakbrood in de supermarkt. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten. Naast de roomkleurige standaard pitabroodjes zijn er ook hele grote of volkoren broodjes. Je kunt ze thuis afbakken, of grillen, of even in de broodrooster roosteren. De broodjes zijn in plastic folie nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. In de diepvries zijn ze een paar weken houdbaar. Je kunt ook zelf pitabroodjes bakken van bloem, bakkersgist, olijfolie, water en zout.

Enkele gebruiksvormen van Pitabroodjes

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Pitabroodjes