Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Paneermeel

Hier vertellen wij je alles over Paneermeel. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Paneermeel.

Gebruik van Paneermeel

PaneermeelPaneermeel kan gebruikt worden voor producten die van een krokant laagje moeten worden voorzien, zoals kroketten, varkens- of kipschnitzels, kipnuggets, of visfilet. In plaats van paneermeel kan echter ook bloem gebruikt worden. Paneermeel is ook goed voor het verkrijgen van een lekker krokant korstje op gerechten die u wilt gratineren onder de grill. Verdeel hiervoor een dun laagje paneermeel over het gerecht. Leg er hier en daar een vlokje boter over. Je kunt het paneermeel ook met geraspte kaas mixen voor een extra lekkere smaaktoevoeging. (Bijvoorbeeld over de gegratineerde bloemkool).

 • langere tijdHoudbaarheid
 • normaal of volkoren paneermeel, kruidenpaneermeel, beschuitpaneermeel, er is ook glutenvrije paneermeel op de marktSoorten
 • BroodCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Paneermeel

Paneermeel wordt in de keuken gebruikt voor verschillende toepassingen. Je kunt met paneermeel gehakt aanmaken. Paneermeel wordt ook gebruikt om voedingsmiddelen van een krokant laagje te voorzien. Dat kan door bijvoorbeeld visfilet door een geklust ei te halen en vervolgens door een laag paneermeel te wentelen. Wanneer je de vis op deze manier in de frituurpan bereidt, vormt zich door het paneermeel met ei een krokant laagje om de vis. Op dezelfde wijze worden kroketten of bitterballen voorzien van een krokant ďjasjeĒ. Paneermeel is een product dat gemaakt wordt in de beschuitindustrie. Het is eigenlijk het afvalproduct.

Paneermeel is een goedkoop product. Je vindt paneermeel in iedere supermarkt. Je kunt zelf ook op verschillende manieren paneermeel maken. Je kunt beschuiten tegen elkaar wrijven, of (oud) brood roosteren en verkruimelen. Paneermeel wordt veel verkocht in kartonnen doosjes. Wanneer je het paneermeel in een afgesloten bus bewaart, waar geen vocht bij kan komen, blijft het zeker tot een jaar houdbaar. In plaats van brood kun je ook cornflakes verkruimelen. Ook crackers zijn een prima alternatief. Een handige tip om te kruimelen is ze in een plastic zakje te doen en dan fijnknijpen.

Er is ook een glutenvrij paneermeel op de markt. In plaats van brood wordt dit paneermeel bereid met rijstemeel, maÔszetmeel, en/of sojameel. Een andere variant is het kruidenpaneermeel, waarbij diverse kruiden aan het paneermeel zijn toegevoegd. Nieuw is ook beschuitpaneermeel.

Enkele gebruiksvormen van Paneermeel

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met PaneermeelInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven