Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bruinbrood

Hier vertellen wij je alles over Bruinbrood. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Bruinbrood.

Gebruik van Bruinbrood

Brood wordt meestal bij het ontbijt of bij de lunch gegeten. Bruin- of volkorenbrood is vooral geschikt voor de lunch. Het geeft een verzadigd gevoel. Het bruine brood geeft iets meer “bite”dan witbrood. Bruinbrood kan op talloze manieren belegd worden. Ook is een combinatie van bruinbrood met groenten, vlees, kip of vis erg lekker. Een broodmaaltijd wordt zo een “volwaardige”maaltijd. Casinobrood is door de vierkante vorm erg geschikt voor het maken van tosti’s of sandwiches. Met brood kun je culinair veel kanten op. Je kunt bruinbrood gebruiken bij het buffet, meenemen naar een picknick, of verwerken in een lunchpakket.

  • paar dagenHoudbaarheid
  • tarwebrood, volkorenbroodSoorten
  • BroodCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Bruinbrood

Bruin- of tarwebrood wordt gebakken van tarwemeel of tarwebloem. Tarwemeel bevat iets meer vitamines, waaronder vitamine B1 en B6, mineralen in de vorm van ijzer en jodium en voedingsvezels. Er wordt bij tarwemeel een groter deel van de tarwekorrel gebruikt, waaronder het vliesje. De voedingsstoffen van tarwe zitten namelijk is de buitenste laag van de tarwekorrel (ook wel zemel genoemd). Daarom is bruinbrood gezonder dan witbrood. Volkorenbrood wordt gebakken van volkoren meel. Dit is meel waarbij de hele tarwekorrel (fijngemalen kiemen en zemelen) wordt gebruikt. Soms bevat het deeg nog hele of gebroken tarwekorrels. Vanwege het gebruik van hele tarwekorrels is dit brood weer net iets gezonder dan bruinbrood, omdat er meer voedingstoffen in zitten.

Bruinbrood wordt gebakken uit brooddeeg dat, globaal, bestaat uit tarwe- of volkoren meel, water en gist. Hieraan worden eventueel zaden, granen, en andere zaken aan toegevoegd. De verschillende soorten broden worden over het algemeen op een verschillende manier gebakken.

Tarweknip is een brood dat in een broodblik wordt gebakken. Bakkers noemen het blik ook wel een broodbus. Het brooddeeg wordt aan de bovenkant ingeknipt om de mooie hartvorm te krijgen. Tarwerond wordt eveneens in de broodbus gebakken. Het tarwevloerbrood wordt op de vloer van de oven gebakken. Het bruin casinobrood wordt in de broodbus gebakken waarop een deksel zit. Zo wordt het brood in een mooie vierkante vorm gebakken.

Brood kun je kopen bij de bakker of in de supermarkt. Je moet er meestal vroeg bij zijn, meestal is het brood in de loop van de ochtend al uitverkocht. Brood is een dag of drie houdbaar, mits goed verpakt. Brood is het lekkerst op de dag van aankoop. Je kunt brood invriezen op de dag van aankomst. Het brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Hoe langer het brood in de vriezer wordt bewaard, hoe meer het zal uitdrogen.

Enkele gebruiksvormen van Bruinbrood

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met Bruinbrood



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven