Culinaire Column
- Van YOLO naar jojo
Net als dat ik 'groene' dagen inlas waarop ik geen vleesproducten eet, heb ik soms ook groenlóze dagen. Die komen niet zo vaak voor, maar daardoor is het extra genieten. Afgelopen week was het weer zo ver. IJs, taart en poffertjes toe. De perfecte YOLO-dag.
Lees meer - Aardbeienaddict
De aardbei is een verboden vrucht. Of nou ja, dat wàs hij voor mij, omdat ze een paar jaar geleden steevast voor allergische reacties zorgden. Jammer, want ze zijn goddelijk. Inmiddels kan ik er weer tegen, maar één ding is onveranderd: ze oefenen nog steeds een zeer grote aantrekkingskracht op me uit.
Lees meer - Canadese kapsalon
In jus gedrenkte friet met gesmolten kaas. Niet iets waar je meteen van gaat watertanden als je het hoort. Maar de 'poutine', zoals deze Canadese specialiteit heet, is duizend maal smakelijker dan het klinkt. Dag kapsalon, hallo poutine.
Lees meer - Veel soeps
Koken is leuk, maar ik vind dat het werk wel een beetje in verhouding moet staan tot het resultaat. Ik ga me dus niet een uur uitsloven voor een voorgerecht dat binnen drie minuten op is. Gelukkig geldt dat niet voor soep: dat is snel gemaakt, lekker en kun je makkelijk bewaren. Dat geeft tenminste voldoening.
Lees meer - Anders ontbijten
Eitje, pistoletje en een verse jus? Klinkt als een heerlijke start van de dag, maar in sommige delen van de wereld denken ze daar anders over. Daar halen ze de frituurpan tevoorschijn, zetten ze de tafel vol lekkers en wordt er niet bezuinigd op stroop. Niet verkeerd, zo voor een keertje.
Lees meer - Weigh too much
Als je een relaxte vakantie zonder zorgen wil hebben, moet je niet naar Noord-Amerika afreizen. Na een paar weken Verenigde Staten of Canada, waar je wordt overladen met grote maaltijden en vette snacks, ben je namelijk vooral bezig met de vraag hoeveel extra fitnesstrainingen er nodig zijn om de kilo's eraf te krijgen.
Lees meer - Groente aan huis
Groente en fruit van eigen bodem, daar zijn wij als Nederlanders best wel trots op. We hebben alleen vaak geen idee wat er in onze omgeving zoal wordt geproduceerd. Maar tadaaa: daar zijn de bedrijfjes die biologische streekproducten aan de deur afleveren. Inclusief vergeten groenten, recepten en natuurlijk een schattig ouderwets kistje.
Lees meer - In vuur en vlam
Zonder dat ik het doorhad, blijk ik wekelijks behoorlijk wat besjes op te eten. Besjes? Jazeker, elke keer als ik gerechten wat meer smaak wil geven met wat peper uit de molen, maal ik gedroogde peperbesjes. Ik durf te wedden dat ik niet de enige ben die dacht dat peperkorrels uit de bekende rode of groene pepers kwamen.
Lees meer - Flower power
Het is inmiddels al een keer of twintig aangekondigd, maar nu de eerste warme dag is vastgesteld geloof ik ein-de-lijk dat het dit jaar nog lente wordt. Dat moet gevierd worden met bloemen, vind ik. Bloemen in de tuin, in de vaas en bloemen op het bord. Proef de lente!
Lees meer - Groente onder glas
Duizenden mensen hebben afgelopen weekend een kijkje genomen bij tuinbouwbedrijven. Voor jong en oud werd tijdens Kom in de Kas gedemonstreerd hoe groenten, fruit en kruiden worden gekweekt. Dat is nu 'weet wat je eet' in de meest letterlijke zin.
Lees meer
- Home
- Column