Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

  • Rabarberitis
    Rabarber. In mijn taalwereld valt het onder dezelfde noemer als kornoelje en ratatouille. Het klinkt niet alleen lekker, het smaakt ook nog eens heel lekker. Als je het tenminste op de juiste manier klaarmaakt. En daarnaast is het bovendien ook hartstikke gezond, zeker als je wat ijzer tekort komt. We hebben nog maar even om ons over te geven aan de rabarberitis.
    Lees meer
  • Appeltje eitje
    Eens per week - ja, meestal in het weekend - kook ik een eitje voor het ontbijt. Meestal laat ik ze gewoon op gevoel een tijdje koken nadat ik ze met het koude water heb opgezet, met als resultaat een heerlijk halfzacht gekookt exemplaar. Maar laatst maakte ik een fatale fout: ik liet ze niet schrikken. Ze koelen vanzelf wel af, dacht ik. Het gevolg: droge, hardgekookte eieren.
    Lees meer
  • IJstijd
    Nog even en we zitten weer puffend en zuchtend aan het strand, een meer of met een grote ventilator met onze neus in de heg, verkoeling zoekend in het laatste stukje schaduw. Op dat moment wil er slechts één díng (behalve de zon kunnen uitzetten): ijs. Lekker uit de supermarkt, maar nóg lekkerder uit eigen keuken. Begin alleen wel vóór de hittegolf.
    Lees meer
  • Jonge haringeters
    Het eerste vaatje nieuwe haring bracht afgelopen week 53.000 euro in het laatje. De opbrengst gaat naar het Ouderenfonds, en laten ouderen nou nèt de groep zijn die juist de haringverkoop in stand houden. Ja, want sushi (rauwe vis) is hartstikke hip onder jongeren, maar haring uit het vuistje niet.
    Lees meer
  • Koken op de camping
    Kamperen kun je zo luxe maken als je zelf wilt, maar het koken blijft altijd een beetje behelpen. Met name als je slechts twee pitjes, een niet zo koele koelbox en een handvol smaakmakers tot je beschikking hebt. Laat het je echter niet thuishouden, want met een beetje creativiteit kun je echt alle kanten op. Zolang het tenminste droog blijft.
    Lees meer
  • Mijn eerste keer: asperges
    Voor het eerst in mijn leven heb ik asperges gekookt. Ik at ze wel in restaurants en dergelijke, maar zelf had ik nooit echt behoefte om er eens een lekker maaltje mee te maken. Nu, na mijn kooksessie is dat wel anders. Alleen jammer dat het (witte) aspergeseizoen alweer bijna ten einde is, al zijn kasasperges ook best lekker.
    Lees meer
  • Een tandje minder
    We moeten wat minder 'modern' eten. Er is namelijk een dreigend tekort aan olijfolie, quinoa, amandelmelk en avocado's op de wereld. Door de grote vraag worden deze populaire producten steeds duurder en raakt de natuur beschadigd. In plaats daarvan zouden we bijvoorbeeld gewoon weer wat meer aardappelen, rijst en boerenkool kunnen eten. Ook best gezond. Of zeg ik nu iets heel geks?
    Lees meer
  • Griekenland in huis
    Zonnige dagen brengen mij al snel in vakantiestemming. En in gedachten waar ik dan rond in de Mediterraanse keuken met allerlei kruiden, groenten, olijfolie en kazen. Kon ik maar even op en neer naar Griekenland voor een frisse salade of een echte pita met lam en tzatzikisaus. Ach, beter haal je die keuken gewoon hierheen!
    Lees meer
  • Natuurlijk aan de borst
    Moeders die hun baby borstvoeding geven: natuurlijker kan het niet. Prachtig als een kind de eerste tijd van zijn leven op zo'n intieme manier wordt gevoed. Maar ik ben er voorstander van dat dit ook vooral iets intiems van moeder en baby blijft. En dat ik dus in een restaurant behalve op mijn biefstukje geen uitzicht heb op een enorme borst.
    Lees meer
  • Reuben op 1
    Op internet vind ik altijd in no time de lekkerste recepten voor pasta's, groenten en rijstgerechten, maar soms mis ik het 'gouden' recept in de lijstjes die ik tref. Zo ook in de top 5 van lekkerste sandwiches, waar boterhammen met tonijnsalade, geitenkaas met honing en gegrilde kip de lijst vaak aanvoeren, maar de reuben maar zelden voorkomt. Wat mij betreft staat deze sandwich echter bovenaan.
    Lees meer



Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven