Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Braziliaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit brazilie? Kijk dan bij al onze Braziliaanse recepten.

Ontbijt

Het ontbijt in Brazilië is niet echt uitgebreid en erg licht. Vaak is het een combinatie van brood, licht beleg en wat fruit. De meeste mensen drinken koffie bij het ontbijt, maar andere mogelijkheden zijn er natuurlijk ook.  

Lunch

De lunch wordt in Brazilië als belangrijkste maal gezien. De lunch bestaat vooral uit bonen, rijst, salades en vlees. Er wordt zeer uitgebreid gegeten, vaak samen met familieleden. Gezondheid, daar wordt minder op gelet en daarom zie je in veel gevallen echt een combinatie van bruine bonen, rijst en vlees. In de kustgebieden kom je ook wel gerechten tegen met vis. Ook zijn er veel stoofpotten. In de avond is er ook nog een maaltijd, vaak ook eentje met een warm gerecht, maar dit is veel minder uitgebreid.

Typisch Braziliaans eten

Brazilië heft een hele eigen keuken. Je vindt wel ingrediënten die je in andere landen ook tegenkomt, maar toch is er een geheel eigen smaak aan gegeven. Moqueca Capixab is een stoofpot met verschillende vissoorten specerijen. Ook Pão de Queijo is een geliefd gerecht. Dit zijn deegrolletjes met een kaassmaak. Ze worden zowel als gerecht gegeten, als een heerlijk tussendoortje. Als bijgerecht nemen veel mensen Farofa. Dit is een gerecht gemaakt op basis van maïs en kan gecombineerd worden met allerlei andere ingrediënten, zoals eieren, spek, banaan en vlees. Het wordt door vrijwel alle mensen in Brazilië gegeten.

Cocktails

Brazilië heeft ontzettend veel cocktails in de aanbieding. Sowieso vind je er cocktails die overal te vinden zijn, maar er zijn ook specifieke drankjes die echt bij Brazilië passen. Zo heb je de Caipirinha, met limoen, cachaça, ijs en suiker. Ook heb je cocktails met cola erin en worden er veel vruchten gebruikt voor het maken van lekkere drankjes.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de braziliaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch braziliaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Braziliaanse quiche
Cocktail Brazil
Caipirinha

Typisch Braziliaanse ingrediënten

In de Braziliaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Braziliaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Brazilie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit brazilie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Vers thuisbezorgd
  Niet naar de supermarkt of inspiratieloos voor me uitstaren bij het opstellen van een boodschappenlijstje: een maaltijdbox maakt dat allemaal overbodig. Ik heb het een tijdje geprobeerd, en waardeerde het dat ik verse producten en originele recepten thuisbezorgd kreeg, maar ben uiteindelijk toch weer overgestapt op het normale supermarktshoppen.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven