Braziliaanse recepten

Ontbijt

Het ontbijt in Brazilië is niet echt uitgebreid en erg licht. Vaak is het een combinatie van brood, licht beleg en wat fruit. De meeste mensen drinken koffie bij het ontbijt, maar andere mogelijkheden zijn er natuurlijk ook.  

Lunch

De lunch wordt in Brazilië als belangrijkste maal gezien. De lunch bestaat vooral uit bonen, rijst, salades en vlees. Er wordt zeer uitgebreid gegeten, vaak samen met familieleden. Gezondheid, daar wordt minder op gelet en daarom zie je in veel gevallen echt een combinatie van bruine bonen, rijst en vlees. In de kustgebieden kom je ook wel gerechten tegen met vis. Ook zijn er veel stoofpotten. In de avond is er ook nog een maaltijd, vaak ook eentje met een warm gerecht, maar dit is veel minder uitgebreid.

Typisch Braziliaans eten

Brazilië heft een hele eigen keuken. Je vindt wel ingrediënten die je in andere landen ook tegenkomt, maar toch is er een geheel eigen smaak aan gegeven. Moqueca Capixab is een stoofpot met verschillende vissoorten specerijen. Ook Pão de Queijo is een geliefd gerecht. Dit zijn deegrolletjes met een kaassmaak. Ze worden zowel als gerecht gegeten, als een heerlijk tussendoortje. Als bijgerecht nemen veel mensen Farofa. Dit is een gerecht gemaakt op basis van maïs en kan gecombineerd worden met allerlei andere ingrediënten, zoals eieren, spek, banaan en vlees. Het wordt door vrijwel alle mensen in Brazilië gegeten.

Cocktails

Brazilië heeft ontzettend veel cocktails in de aanbieding. Sowieso vind je er cocktails die overal te vinden zijn, maar er zijn ook specifieke drankjes die echt bij Brazilië passen. Zo heb je de Caipirinha, met limoen, cachaça, ijs en suiker. Ook heb je cocktails met cola erin en worden er veel vruchten gebruikt voor het maken van lekkere drankjes.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de braziliaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch braziliaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Braziliaanse quiche
Cocktail Brazil
Caipirinha

Typisch Braziliaanse ingrediënten

In de keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
  • citroen
    Een citroen is een citrusvrucht. Ze is zuur van smaak. Voor sommigen is de citroen te zuur om zo op te eten. De kleur van de citroen is geel. De citroen wordt vooral gebruikt ...
  • Pijnboompitten
    Pijnboompitten zijn een geliefd ingrediŽnt in de Italiaanse keuken. U vindt ze in vele gerechten terug. Pesto is een typisch Italiaans product waarbij de pijnboompitten een be ...
  • Rijst
    Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...

De 10 laatste Braziliaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Brazilie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit brazilie!