Antilliaanse recepten

Ontbijt Antillen

Het ontbijt in de Nederlandse Antillen kan vergeleken worden met het ontbijt in Nederland. Er is veel verschillend beleg, waaronder zelfs de Gouda-kaas en ook kun je kiezen voor een eitje. Het ei kan gebakken of gekookt worden. Het is ook mogelijk om met conflakes te ontbijten. Het drinken bij het ontbijt is vaak koffie of thee.  

Avondeten

In de keuken van de Antillen vind je veel verschillende invloeden. Zo heb je er de Zuid-Amerikaanse invloeden. Ook zijn er Afrikaanse en Europese invloeden te vinden. Veel gerechten zijn er ook omdat Nederlanders deze vroeger meebrachten op de zeilschepen. Omdat de Nederlandse Antillen een eilandengroep is, zul je merken dat er erg veel vis wordt gegeten. Behalve vis eten de Antilianen ook vaak geitenvlees. Ook eet men veel stoofpotten in dit land. Er wordt tevens veel met groente gewerkt en kun je veel bonen en rijst eten. Als tussendoortjes kiezen de Antilianen vaak voor gevuld bladerdeeg.  

Typisch Antiliaans eten

De Okra wordt veel in de Nederlandse Antillen gegeten. Een typisch gerecht is de Leguanensoep of de geitensoep. Leguaanvlees is officieel verboden in de Nederlandse Antillen, maar er wordt dus toch nog regelmatig op gejaagd voor de soep. Vlees wordt vaak gestoofd en dit wordt vooral veel met geitenvlees gedaan. Bijzonder is wellicht de Karko. Dit is een zeeslak die bij meerdere gerechten wordt gegeten. Qua drinken hebben de Antilianen verschillende voorkeuren. Er worden veel likeurtjes gedronken, maar ook vruchtensappen doen het erg goed op de eilanden.  

Veel verschillende invloeden

De Antilliaanse keuken kenmerkt zich door de invloeden die overal vandaan komen. Uit vrijwel elk werelddeel vind je dus wel invloeden in de Antillen. Hier ontstaan zeer bijzondere gerechten door met een geheel eigen en unieke smaak.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de antilliaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch antilliaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Okraschotel
Papayasalade

Typisch Antilliaanse ingrediënten

In de keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
  • Mas
    U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan besche ...
  • Rijst
    Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...
  • Tonijn
    Tonijn kan worden gegrild of gebakken of in de oven bereid. Japanners eten hem graag rauw in fijne plakjes gesneden. De vis is erg geschikt voor het maken van sushi. Tonijn do ...

De 10 laatste Antilliaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Antillen op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit antillen!