Indonesische recepten

Ontbijt in Indonesië

Een echt ontbijt kennen de inwoners van Indonesië niet. Ze eten de hele dag door warm eten en letten hierbij niet op de tijden. Een ontbijt kan ook vaak samenvallen met de lunch of zelfs worden overgeslagen.  

Lunch en avondeten

 De Indonesiërs eten wanneer ze honger hebben en eten eigenlijk de hele dag door. Ze hebben allerlei warme snacks die ze bij markten kopen. Op feestdagen wordt er een uitgebreide rijsttafel georganiseerd met maar liefst veertig verschillende gerechten. Er zitten verschillende vleesgerechten en groentegerechten bij. De gerechten kunnen zoet of juist pittig zijn.

Typisch Indonesische gerechten

 De Indonesische keuken is een mengeling van verschillende keukens. Zo heb je de Chinese keuken, de Indische keuken en de Maleisische keuken. Ook zijn er verschillende gerechten die echt typisch Indonesisch zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Rendang. Het is een gerecht met vlees van een waterbuffel samen met groente als cassave. Het gerecht wordt in kokosmelk gekookt en er worden talloze specerijen gebruikt om het een pittige smaak te geven. Ook babi panggang. Hier zit varkensvlees in tomatensaus in. Ook wordt er een salade bij geserveerd. Saté Kambing is een saté met geitenvlees dat niet wordt gemarineerd. Het wordt na het roosteren geserveerd met witte rijst en salade. Gado-gado is een groentegerecht met pindasaus. Het wordt geserveerd met witte rijst Ook Nasi Goreng wordt heel vaak gegeten in Indonesië. Dit betekent gebakken rijst dat wordt gemaakt met groente en vlees. In plaats van vlees wordt er ook vaak gekozen voor garnalen.

Drinken in Indonesië

 In Indonesië wordt veel thee met zoete melk gedronken. Ook koffie wordt vaak gedronken en ook hier wordt de zoete melk in gedaan. De Indonesiërs drinken ook enorm veel vruchtensappen van tropische vruchten. Ook kokosmelk wordt veel gedronken.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de indonesische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch indonesische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Indonesische ingrediënten

In de keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
  • Cassave
    Cassave kan worden gekookt op dezelfde manier als wordt gedaan met aardappels. Daarna kun je de cassave eventueel bakken. Cassave wordt veel gebruikt in Surinaamse gerechten. ...
  • Gember
    Djahé wordt in de Oosterse keuken voor in hartige gerechten gebruikt en in de Westerse keuken wordt het juist in hartige gerechten gebruikt. Gember neutraliseert een ve ...
  • Rijst
    Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...

De 10 laatste Indonesische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Indonesie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit indonesie!