Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Exotisch vlees

  Exotisch vlees wordt meestal diepgevroren geïmporteerd uit het land van herkomst. Exotische vleessoorten zijn niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Je kunt ervoor terecht bij (wild)speciaalzaken. Tijdens de feestdagen kun je voor struisvogelvlees nog wel eens terecht bij de gewone slager. Wat zijn nu precies exotische vleessoorten? Er is nergens een goede of juiste definitie te vinden, maar over het algemeen heeft men het over vleessoorten die uit verre oorden komen en die niet ‘alledaags’ zijn. Voorbeelden zijn: struisvogel, kangaroe, krokodil, bizon, blesbok, koedoe en ratelslang. Wat is er nu precies zo smakelijk aan deze vleessoorten?

  Struisvogel

  Het eten van struisvogelvlees is al redelijk ingeburgerd in onze landen. Het vlees van de struisvogel is redelijk goed verkrijgbaar, zeker tijdens de feestdagen. Het meeste struisvogelvlees wordt aangevoerd uit Zuid-Afrika, maar er zijn ook Belgische en Nederlandse fokkerijen. De struisvogel wordt door de wetgever beschouwd als pluimvee, maar qua textuur lijkt het vlees meer op rundvlees. Van de struisvogel wordt het vlees uit de dijbeenspieren versneden tot steak en filet. Het heeft een laag vetgehalte.

  Kangoeroe

  Kangoeroevlees wordt uit Australië ingevoerd en is afkomstig van wilde dieren. In Australië is er een overschot aan kangoeroes. Voor het vlees worden steaks gesneden uit de rug en de billen. Het rode vlees is goed te vergelijken met rundvlees.
  Krokodil
  Van de krokodil wordt het vlees van de staart verkocht als tournedos. Het vlees wordt veel gebruikt in stoverijen. Het vlees van de krokodil ziet er uit als vis, maar smaakt naar kip. Het is geen mager stukje vlees, want het bevat maar liefst 28 procent vet. Krokodillenvlees wordt geïmporteerd uit Afrika en Australië waar ze worden gefokt voor de huid en het vlees.

  Bizon

  De smaak van bizonvlees is vergelijkbaar met het rundvlees van bijvoorbeeld de Black Angus en volgens kenners zelfs nog beter. Het donkerrode vlees bevat weinig vet en wordt op dezelfde wijze bereid als rundvlees. Bizonvlees wordt geïmporteerd uit Noord-Amerika.

  Blesbok

  De blesbok is een soort geit-antiloop. Het vlees wordt geïmporteerd uit Zuid-Afrika. Het jachtseizoen loopt van april tot eind augustus. Blesbok heeft een bijzonder smaak en om die smaak te behouden wordt het zachte, donkerrode vlees matig gekruid.

  Koedoe

  Het vlees van de koedoe, ook een soort antilope uit Afrika, wordt in Zuid-Afrika veel gebruikt voor op de braai (Afrikaanse barbecue). De koedoe wordt gezien als wild waar op gejaagd mag worden van juni tot september. Het donkerrode vlees wordt in Nederland verkocht in de vorm van filet, goulashvlees en bouten.

  Ratelslang


  Het eten van ratelslang is iets wat uit Amerika is komen overwaaien. Er mag daar gejaagd worden op de slangen. Het jachtseizoen loopt van eind maart tot begin mei en nog eens in september om de slangen uit de dorpen te verjagen. Het vlees van de ratelslang is redelijk mals en heeft een witte kleur.

  Lees ook

  • Chocolade PaasfigurenChocolade Paasfiguren
   Pasen heeft zo zijn eigen tradities. Het ei heeft natuurlijk de hoofdrol deze dagen, maar vlak de rol van de paashaas, de kippen en de lammetjes niet uit. Deze figuren zu
  • Koop- en kooktips mosselenKoop- en kooktips mosselen
   Verse mosselen koop je bij de visboer. In de supermarkt kun je ze vacuümverpakt kopen. Kijk goed of de vacuümverpakking volledig is afgesloten. De mosselen zijn
  • Een keuken kopenEen keuken kopen
   Het kopen van een keuken is een serieuze en spannende zaak. Het is een grote investering die voor langere tijd aan uw wensen tegemoet zal moeten komen. Het is daarom van
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven