Ik lust je rauw!

Je zou het niet snel denken maar mensen eten tegenwoordig meer rauw vlees dan vroeger. Er wordt bijvoorbeeld veel vaker rauwe vis zoals sushi gegeten en rauw vlees zoals Carpaccio, voor veel mensen is dit een delicatesse geworden. Carpaccio is een gerecht gemaakt van dungesneden rauwe runderlende. Nu zal je vast denken dat rauw vlees helemaal niet goed voor je is maar dat is niet helemaal waar.


Rauw
Als een mens geen rauw voedsel zou eten, zou het lichaam in principe verzuren. Rauw vlees bevat enzymen en microbacteriën die in verhit voedsel vernietigd zou raken. Een echte klassieker is de Franse Steak Tartare. De Steak Tartare wordt gemaakt van gehakte biefstuk en eidooiers. Ook eten er vaker kinderen rauw vlees. Zo wordt er vaak Filet Americain op broodjes gesmeerd, dat ook gemaakt is van gemalen rauw rundvlees. Er zit natuurlijk wel een risico aan het consumeren van rauw vlees aangezien het veel bacteriën bevat en ook de zogenoemde e-colibacterie. Je kan door het eten van rauw vlees onder andere buikpijn of diarree krijgen. Als je een gerecht gaat maken met rauw vlees, let dan heel goed op de versheid van het vlees. Hoe verser het vlees, hoe lekkerder het gerecht.


Ham ham ham
Rauwe ham is ook heel erg populair. Denk hierbij aan Serranoham, Parmaham, Coburgerham. Rauwe ham heeft geen ongezonde toevoegingen en is dus relatief gezond voor op je brood of uit de hand. Mensen denken vaak bij rauw vlees aan een ''stuk dood dier'' maar dit is niet altijd zo. Bijvoorbeeld rauwe ham. Rauwe ham wordt namelijk gerijpt, geroken en daarna gezouten. Rauw voedsel is tegenwoordig een grote hype, zo werd er niet alleen veel vaker rauw vlees gegeten maar ook rauw vis(sushi) en rauwe noten, cacaobonen en noem maar op. Vergeet niet dat rauw voedsel ook gezond is!



Lees ook