-
Deze kippenragout is super lekker, meer hoef ik er eigenlijk niet te zeggen :)
H.Keerssemeeckers gaf dit recept 5/5 sterren
-
Echt lekker hoor
Tjeu Jacobs gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hij is heerlijk
Jeanneke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik ben dit recept nu aan 't maken maar i.p.v kipfilet heb ik kippenbouten gebruikt.
Gaston Gilissen gaf dit recept 5/5 sterren
-
Doe 't eens wat anders, wel de ragout op dezelfde manier maken...
maar...
Rijst-Ragout-en dan kerrysaus erover mmmmmmmmmmm
mj
Marie-Jose(Emje) gaf dit recept 5/5 sterren
-
Tjonge wat een gezeik weer over dikmakers, dan eet je het toch niet, ga fijn die lighttroep gebruiken waar je zo vet van wordt
Yvonne gaf dit recept 5/5 sterren
-
Prima recept het bovenste en zo klaar!
Matthieu gaf dit recept 5/5 sterren
-
Moet je bij de ragout de champignons voor koken?
Annelies de Vries gaf dit recept 5/5 sterren
-
Wat ongelooflijk veel saus voor zo'n klein beetje kip.
Edwin gaf dit recept 3/5 sterren
-
Mag je voor dit recept ook vloeibare boter gebruiken?
Graag een reactie.
Els gaf dit recept 4/5 sterren
-
Mag je ook vloeibare boter voor dit recept gebruiken?
Graag reactie hierop.
Els gaf dit recept 5/5 sterren
-
Waar moet ik met de ui naartoe? Ik doe meestal een scheutje cherry erbij,wat maggie en ook die citroen is idd onmisbaar in dit recept!
Peter gaf dit recept 3/5 sterren
-
Een beetje worcestershiresauce er in is ook lekker.
Tiel gaf dit recept 4/5 sterren
-
Wauw wat een hoeveelheid meel en boter. Dik makers. Of is het soms voor een weeshuis. Probeer eens 40 gram boter en 50 gram bloem. Dan blijft je de kip proeven en niet de saus. Het gaat tenslotte om de kip toch? En maak het af met een scheut room. Is altijd nog beter dan 200 graM ROOMBOTER
Druppel er eens wat citroensap bij. Haalt het gerecht op.
Ik geef redelijk omdat de hoeveelheid meel en boter mij tegen staat.
Julia gaf dit recept 3/5 sterren
-
Heerlijk. Heb het gesnipperde uitje samen met een teentje konflook gefruit en met de champignons gebakken. Daarna toegevoegd aan de roux (gewoon op gevoel i.p.v. exacte wetenschap) met de gesneden kip.
Anouk gaf dit recept 5/5 sterren
-
De champignons zijn smaakvoller als je ze eerst even aanfruit.
Enne ... probeer eens wat kerrie (kerrie djawa) bij het gesnipperde uitje.
MH gaf dit recept 5/5 sterren
-
Wat gebeurt er met de ui? Ik neem aan dat deze gewoon in de bouillon meegekookt wordt. Verder mis ik de citroen, mag zeker niet vergeten worden in combinatie met een heerlijk pasteitje.
Ronald gaf dit recept 5/5 sterren
-
Mijn roux voor 1 persoon wordt gemaakt van 25 gram boter en 15 gram bloem, vocht naar wens. Geloof me gaat prima, minder vet en minder bloem, altijd gezonder!
Roos gaf dit recept 5/5 sterren
-
Een roux maak je van 50 gram boter en 60 gram bloem. Dat is altijd de verhouding. 50/60 of 150/180 of 300/360 altijd 5 delen boter en 6 delen bloem.
Menno gaf dit recept 5/5 sterren
-
JJ heeft gelijk met de verhouding boter/bloem/bouillon (melk gaat ook goed). Ik kook dit recept al jaren and het werkt goed. Beste is het van te voren te maken en a paar uur laten staan, smaakt beter.
IB gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb het recept met de toevoeging van W. frankes gemaakt voor twee personen en het was perfect. Inderdaad word de smaak voller met soepkip getrokken bouillon en ik heb er zelf een scheutje room bij gedaan ... heerlijk! O, ja afgemaakt met verse peterselie.
Pascal gaf dit recept 4/5 sterren
-
Ik heb de roux op deze manier gemaakt en het is erg goed gelukt, uitje maar zachtjes glazig gefruit in de roomboter.
-
Hm...ragout van kipfilet is lang zo lekker niet.
Je kunt het beste een soepkip nemen dan krijg je een veel vollere smaak.
Oke, die moet een tijd trekken en je moet het vlees eraf plukken, maar het resultaat is dan ook een echte ouderwetse verrukkelijke ragout ...
Willeke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Je krijgt een mooie roux als je de volgende maten/gewichten
aanhoudt : 25 gram bloem, 25 gram boter, 300 milliliter bouillon.
JJ gaf dit recept 5/5 sterren
-
Weet bijna zeker dat de gewichten van boter en bloem niet goed is.
-
1½ liter bouillon, dat is dan zeker een groot gezin?! Wanneer ik kippensoep maak, eet ik vaak wat dagen daarna kippenragout en gebruik daarvan een gedeelte bouillon en uiteraard de kip, want vaak is de hoeveelheid kip te groot om allemaal in de soep te doen. Goed, voor 2 personen, 55 gram bloem, 55 gram boter, ½ liter bouillon, in stukjes gesneden kip, een klein bakje gesneden champignons, een fijngesneden ui en wat peper.
De ui fruiten in de roomboter op een klein pitje, de bloem toevoegen voor een roux en dit een kleine 5 minuten op een laag pitje af en toe roerend bakken.
Dan de bouillon (koud!) er in een keer bijgooien, het vuur hoog en net zo lang met een garde roeren totdat de ragout kookt. De champignons er bij en alles nog een 10 minuten op een laag vuur (kleinste pitje) Eventueel op smaak brengen met verpulverd kippenbouillon (Knorr) en/of wat peper. Mijn geliefde en ik hebben er een maaltijd aan en we eten dit op geroosterde plakjes witbrood.
W. Frankes gaf dit recept 5/5 sterren