-
Mijn falafel mislukt nooit, maar ik gebruik zelf geweekte kikkererwten of zelf geweekte tuinbonen (ook heel lekker). Kikkererwten in blik of pot zijn al gekookt, waardoor de bindmiddelen in de erwt niet meer of niet meer zo goed werken. Laat het mengsel eerst goed rusten om die bindmiddelen hun werk te laten doen. Maak het ook niet te nat. Neem twee eetlepels om ovale ballen te vormen en laat ze zo in de hete olie glijden. Als het toch lukt met erwten uit een pot of blik, dan heb je gewoon mazzel gehad Kookange.
Gerard gaf dit recept 5/5 sterren
-
Goed koud laten worden in de koelkast of vriezer voordat je de falafelballetjes in de hete olie gooit, dan vallen ze niet meteen uit elkaar.
Als de olie goed op temperatuur is schroeit de buitenkant al dicht voordat het binnenvulsel begint te 'bruisen'.
Bacxelaer gaf dit recept 5/5 sterren
-
Weet iemand of ik ook alleen kikkererwten meel kan gebruiken ipv de kikkererwten?
M Smits gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik had gisteren ook het probleem dat ze uit elkaar vielen. Toen ik het vuur hoger zette en er minder tegelijk in de pan deed ging het al veel beter, omdat de buitenkant snel dichtschroeide voordat ze uit elkaar konden vallen.
Liko gaf dit recept 5/5 sterren
-
En dan nog even over het bakpoeder. Als je peulvruchten met een schepje bakpoeder weekt zijn ze eerder zacht en de schil zachter. Echter voor het koken goed spoelen anders krijg je een enorme schuimvorming.
-
Dit recept heb ik gemaakt met reeds geweekte kikkererwten uit blik. Geen enkel probleem. Tien minuten laten uitlekken, alle ingredienten fijngemalen in een keukenmachine, en direkt balletjes gemaakt. De enige variatie was dat ik alleen maar verse peterselie had, koriander ed in gedroogde vorm toegevoegd. Gefrituurd en opgegeten.
Half blik kikkererwten uitlek gewicht 240 gram is ruim voldoende voor een persoon ten minste als je er je maaltijd van wil maken.
Kookange gaf dit recept 3/5 sterren
-
Ja sorry hoor, maar mijn ballen vielen echt gelijk uitelkaar. Het leek net of ze weg smolten als bruisende boter in de pan. Heeft iemand enig idee waar het aan kan liggen? Ik heb wel kikker-erwten uit blik gebruikt. Toen alles een soort van soep was geworden heb ik er maar 4 eieren bij geflikkerd en er een omelet van gebakken. Smaakte lekker op een pitabroodje met wat sla, tomaat en zelfgemaakte humus (wat eigenlijk nog overgebleven brei was).
Ome Laffel gaf dit recept 5/5 sterren
-
Een beetje water bijgedaan, want het was erg droog.
Daarna een paar beschuiten verkruimeld en erdoor gedaan samen met wat sesam.
Toen kon ik er natte balletje van kneden. Dit in de frituur gedaan en het was erg lekker!
Talitha gaf dit recept 5/5 sterren
-
Het is belangrijk dat je gedroogde kikkererwten gebruikt en deze een nacht laat wellen. Als je de gewelde variant uit een potje koopt vallen ze uit elkaar. Ik maak ze altijd zonder enig bindmiddel (eireren, meel etc.)
Belangrijk is ook om de kikkererwten in een keukenmachine goed fijn te draaien dat het wat plakkeriger wordt.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb ook volgens recept gewerkt en ze vielen uit elkaar. Wat meel door de massa gekneed tot het wat stevig aanvoelde, ging ietsiepietsie beter. Volgens mij moet er meer in. Hoe moet het eigenlijk?
Bakra gaf dit recept 5/5 sterren
-
Het ging in èèn keer goed, zelf een beetje melk er er bij gedaan. Blijf een Hollander ;-) maar zo bleef het goed bij elkaar. Een Top recept bedankt!
Karsten gaf dit recept 5/5 sterren
-
Gewoon meel door heen en dan goed kneden en vervolgens platte hamburgers maken en dan met paneer en meel rollen.
Naa gaf dit recept 5/5 sterren
-
Je moet ze weken met de bakpoeder en dit niet als ingrediënt toevoegen. Zo wordt het in Israël gedaan. dan worden de kikkererwten een beetje "gegaard" noemen ze dat.
Mar gaf dit recept 5/5 sterren
-
Gewoon wat bloem door de massa kneden (en ietsiepietsie olijfolie) totdat het stevig aanvoelt, balletjes maken (of kleine platte hamburgertjes) en nog even snel door wat meel rollen alvorens het te frituren.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb volgens recept gewerkt maar ze vielen finaal uit elkaar. Weet iemand misschien wat ermis gegaan zou kunnen zijn? Later heb ik het nog met ei en paneer gedaan en toen werd het beter. Ik wil ze eigelijk maken zoals het hoort, iemand nog suggesties?
-
De kikkererwten malen in een gehaktmolen en alle kruiden mee malen.
Wij doen er een spaanse groene peper doorheen en wat paneermeel.
Bij ons vallen ze nooit uit elkaar.
Wel een poosje de massa laten rusten.
Zoek op het internet naar falafeltang (Amsterdam) en dat scheelt een hoop werk als je de balletjes wilt maken.
Joop gaf dit recept 5/5 sterren