Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Falafel recept
Falafel recept

Falafel


Ingrediënten


13 1

Bereidingswijze


Week de kikkererwten een hele nacht, of minimaal 4 uur in 7,5 deciliter water. Laat ze uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Pureer ze in 30 seconden fijn. Voeg de ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn, het bakpoeder, 1 eetlepel water en zout en peper toe. Pureer alles nog 10 seconden tot het mengsel een grove massa vormt. Dek het af en laat het 30 minuten staan. Rol met de handen balletjes van 1 eetlepel van het mengsel (druk daarbij het overtollige vocht eruit). Frituur de falafelballetjes voorzichtig met 5 tegelijk gedurende 3.5 minuten in de hete olie van 180 graden C. Schep de balletjes als ze bruin zijn met de schuimspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken. Serveer ze met turks brood, tabbouleh en hummus.

Allergenen Informatie

Voor dit falafel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Falafel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 16 recensies

  • Weet iemand of ik ook alleen kikkererwten meel kan gebruiken ipv de kikkererwten?
    M Smits gaf dit recept op 3 februari 2014 5 uit 5 sterren
  • Mijn falafel mislukt nooit, maar ik gebruik zelf geweekte kikkererwten of zelf geweekte tuinbonen (ook heel lekker). Kikkererwten in blik of pot zijn al gekookt, waardoor de bindmiddelen in de erwt ni... Lees reactie
    Gerard gaf dit recept op 3 januari 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik had gisteren ook het probleem dat ze uit elkaar vielen. Toen ik het vuur hoger zette en er minder tegelijk in de pan deed ging het al veel beter, omdat de buitenkant snel dichtschroeide voordat ze ... Lees reactie
    Liko gaf dit recept op 11 juli 2013 5 uit 5 sterren
  • En dan nog even over het bakpoeder. Als je peulvruchten met een schepje bakpoeder weekt zijn ze eerder zacht en de schil zachter. Echter voor het koken goed spoelen anders krijg je een enorme schuimvo... Lees reactie
    Kookange gaf dit recept op 24 mei 2013 3 uit 5 sterren
  • Dit recept heb ik gemaakt met reeds geweekte kikkererwten uit blik. Geen enkel probleem. Tien minuten laten uitlekken, alle ingredienten fijngemalen in een keukenmachine, en direkt balletjes gemaakt. ... Lees reactie
    Kookange gaf dit recept op 24 mei 2013 3 uit 5 sterren
  • Ja sorry hoor, maar mijn ballen vielen echt gelijk uitelkaar. Het leek net of ze weg smolten als bruisende boter in de pan. Heeft iemand enig idee waar het aan kan liggen? Ik heb wel kikker-erwten uit... Lees reactie
    Ome Laffel gaf dit recept op 21 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • De kikkererwten malen in een gehaktmolen en alle kruiden mee malen. Wij doen er een spaanse groene peper doorheen en wat paneermeel. Bij ons vallen ze nooit uit elkaar. Wel een poosje de massa late... Lees reactie
    Joop gaf dit recept op 30 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Goed koud laten worden in de koelkast of vriezer voordat je de falafelballetjes in de hete olie gooit, dan vallen ze niet meteen uit elkaar. Als de olie goed op temperatuur is schroeit de buitenka... Lees reactie
    Bacxelaer gaf dit recept op 16 september 2012 5 uit 5 sterren
  • Een beetje water bijgedaan, want het was erg droog. Daarna een paar beschuiten verkruimeld en erdoor gedaan samen met wat sesam. Toen kon ik er natte balletje van kneden. Dit in de frituur gedaan en... Lees reactie
    Talitha gaf dit recept op 22 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Het is belangrijk dat je gedroogde kikkererwten gebruikt en deze een nacht laat wellen. Als je de gewelde variant uit een potje koopt vallen ze uit elkaar. Ik maak ze altijd zonder enig bindmiddel (ei... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 22 maart 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven