Karbonades
Hier vertellen wij je alles over Karbonades. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Karbonades.Gebruik van Karbonades

- 1 tot 3 dagenHoudbaarheid
- Varkens-, lam- kalfkarbonade of koteletSoorten
- VleessoortenCategorie
- jaIn te vriezen
Algemene informatie over Karbonades
Karbonade is een klein stuk vlees dat van de schouder of rug van het varken, lam of kalf wordt gesneden. De meest voorkomende karbonaadjes zijn van het varken. Karbonade is relatief een voordelige vleessoort. Er zitten botstukken in, die wel worden meegewogen in de vleesprijs. Karbonade is een benaming uit de Franse keuken. Het vlees werd boven gloeiende kolen bereid. Kolen heten in het Frans charbons. Een andere benaming voor karbonade is kotelet. In Nederland noemen we vooral de lamskarbonade eerder lamskoteletjes. Kotelet is vaak het stuk vlees uit het ribstuk. Kalfskarbonade is heerlijk mager vlees.Verse karbonade moet u koel bewaren. In de koelkast kunt u de karbonade een dag tot hooguit drie dagen bewaren. U kunt het vlees ook direct na aankoop invriezen. U kunt karbonade voorverpakt in de supermarkt verkrijgen. Raadpleegt u voor de houdbaarheidsdatum de informatie op de verpakking. Vers lamsvlees heeft een bordeauxrode kleur. Hele koteletjes hebben een afgeronde T-vorm. Lamskoteletten mogen slechts een dun vetrandje hebben. Lamsvlees eet u het beste op de dag van aankoop. Per persoon rekent men ongeveer twee kleine koteletjes van ongeveer 75 gram of één grote van ongeveer 125 gram. Zorg dat ze ongeveer 2 cm dik zijn. Reken voor kalfs- en varkenskarbonade een zware karbonade per persoon (tussen de 200 en 250 gram). Kalfsvlees kunt u tot drie dagen in de koelkast bewaren. Ingevroren op de dag van aankoop is het kalfsvlees nog drie maanden houdbaar.
Vlees bevat waardevolle voedingsstoffen voor ons lichaam. Deze voedingsstoffen heeft ons lichaam nodig om goed te kunnen functioneren. Belangrijke voedingsstoffen die in vlees zitten zijn: vetten, eiwitten, vitamines B1, B6 en B12 en ijzer en zink.
Enkele gebruiksvormen van Karbonades
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.Onze laatste recepten met Karbonades
Spicy sheperd's pie
Met karbonades, aardappelen en kastanjechampignons uit Ierland
172 weken geleden gepubliceerd - 4 porties - 1 uur en 20 minuten
Hoofdgerechten - wendy51Karbonadeschotel met paprikaroom
Met karbonades, champignons en belegen kaas uit Nederland
186 weken geleden gepubliceerd - 4 porties - 1 uur
Ovenschotels - bettyvandijkGegratineerde karbonades met ovengroente
Met karbonade, aardappelen en wortel uit Nederland
189 weken geleden gepubliceerd - 4 porties - 1 uur
Hoofdgerechten - bettyvandijkWitte kool met gepaneerde karbonade
Met witte kool, karbonades en paneermeel uit Nederland
213 weken geleden gepubliceerd - 4 porties - 1 uur
Hoofdgerechten - bettyvandijkKarbonades uit de Provençe
Met ribkarbonades, provencaalse kruiden en mosterd uit Nederland
229 weken geleden gepubliceerd - 4 porties - 10 minuten
Vlees - bettyvandijk
- Home
- Ingredienten
- Vleessoorten
- Karbonades