Varkenshaas

Hier vertellen wij je alles over Varkenshaas. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Varkenshaas.

Gebruik van Varkenshaas

Een varkenshaas heeft een korte bereidingstijd nodig. Laat het vlees voor bereiding op kamertemperatuur komen. Vervolgens laat u het vlees op hoge temperatuur dichtschroeien. Zo blijft het haasje van binnen sappig. U kunt het vlees daarna op een zacht vuur verder garen. De ideale baktijd voor een varkenshaas van gemiddeld gewicht is 25 minuten. U kunt het vlees in reepjes roerbakken of vullen met groente, kruiden, kaas, wat u wilt. De varkenshaas laat zich prima paneren of marineren. Een klassieker is de varkenshaas met roomsaus. U kunt varkenshaas voor vele uiteenlopende gerechten gebruiken: voor de Hollandse keuken, maar ook diverse buitenlandse.

  • 1 tot 2 dagen na aankoop in de koelkastHoudbaarheid
  • VarkensvleesCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Varkenshaasjes

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken. Het wordt uit de binnenzijde van de rug gehaald. Het is langwerpig van vorm. Men kan de varkenshaas onderverdelen in de kop, het dikke gedeelte en het dunne uiteinde. Men noemt het varkens?haas? omdat de vorm van het vlees de vorm van een haas zou hebben. De kophaas is het goedkoopste deel van het vlees. Dit vlees wordt veel voor satť gebruikt. Het middenstuk is het duurste stuk vlees. Varkenshaas is mager vlees. Qua calorieŽn is varkenshaas vergelijkbaar met kipfilet.

U koopt varkenshaas bij de slager. Soms heeft de supermarkt ook varkenshaas in het aanbod. Een mooi stukje varkenshaas is licht wit geaderd. Het gewicht van een varkenshaas ligt tussen de 250 en 300 gram. Voor twee personen rekent u ťťn varkenshaasje. Het haasjes smaakt het best op de dag van aankoop, dan is het heerlijk vers. Vlees kunt u 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast, of u kunt de varkenshaas op de dag van aankoop invriezen. Varkenshaas is ingevroren vier maanden houdbaar.

Vlees is een bron van eiwit, energie, vitamine B en D, ijzer en zink. In Nederland en BelgiŽ wordt varkensvlees het meest van alle soorten vlees gegeten. In Islamitische landen wordt varkensvlees als onrein gezien. In bepaalde religies is het eten van varkensvlees zelfs verboden. Varkensvlees is een gezond product, omdat het waardevolle voedingsmiddelen bevat. Varkensvlees heeft magere delen, waaronder het varkenshaasje. Ook de varkensschnitzel en de hamlap zijn mager. Varkensvlees moet u goed verhitten om bacteriŽn geen kans te geven. Varkenshaas mag van binnen iets rosť zijn.

Enkele gebruiksvormen van Varkenshaas

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Varkenshaas