Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de varkenshaasjes in plakken van 3 cm dik.
  2. Borstel de schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Pel en hak het fijn.
  4. Dep de plakjes vlak voor het bakken droog en bestrooi ze met en .
  5. Smelt de croma in een grote koekenpan op een laag vuur.
  6. Zet het vuur hoog als de croma bijna is gesmolten.
  7. Als de croma bruin wordt het vlees in de pan leggen en ze 2 min.
  8. aan elke kant mooi bruin bakken.
  9. Haal het vlees even uit de pan.
  10. Voeg de fijn gehakte ui aan de pan toe en bak deze 2 min.
  11. Voeg de toe en bak deze 1 min mee.
  12. Voeg de wijn toe, laat het even bruisen.
  13. Neem een half kopje heet water en los het bouillonblokje hierin op.
  14. Voeg dit bij de rest in de pan.
  15. Leg het vlees terug in de pan, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de varkenshaasjes in ca. 8 min.
  16. net gaar worden.
  17. Zet het vuur weer hoog.
  18. Voeg de room aan de pan toe en laat nog 1 min.
  19. pruttelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • pakje croma en vleesbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Varkenshaasjes met champignon-roomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies
RESET

Heerlijk gerecht. Heb het meerdere malen klaar gemaakt voor gasten. 5/5
Betsy 21 december 2015
Volgens mij ben je vergeten de kookroom in de bereidingswijze op te nemen. Overigens is het een heerlijke maaltijd!
Leon 18 maart 2013
Lekker! Ik ga het zeker proberen!
Maddi 24 april 2012
Vervng de croma voor plantaardige boter en de kookroom voor Sojakookroom en het lekkere recept is dan geschikt voor mensen die te maken hebben met koemelkeiwitallergie.
Andre 14 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
155 kcal
7%620 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkenshaasjes met champignon-roomsaus
  • Home
  • Recept
  • Azijn en olien
  • Varkenshaasjes met champignon-roomsaus