Chocolade cakejes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. 50 gram chocolade au bain marie smelten
    50 gram in kleine stukjes hakken
    Klop in 15 minuten de boter, basterdsuiker en tot luchtig beslag.
  2. Voeg daarna 1 voor 1 de toe.
  3. Spatel daarna de , en door het botermengsel.
  4. Daarna de gesmolten chocolade en stukjes chocolade toevoegen en door roeren zonder de lucht uit beslag te slaan.
    Schep het beslag in 8 cupcake vormpjes en bak in 14 minuten op 180 graden in voorverwarmde oven.
  5. Laat de cakes nog 5 minuten op de bakplaat staan, uit de oven.
  6. Daarna op rooster laten afkoelen.
  7. De cakes zijn van binnen nog een beetje vloeibaar bij 14 minuten afbakken.
25
25
25

Variaties op Chocolade cakejes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade cakejes
VariatieAantalGang
Chocolade cakejes1Zoetigheden voor de kleintjes
Chocolade cakejes met peren1Nagerechten
Bananen chocolade cakejes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • donkerbruine basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in pure chocolade en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
225 kcal
11%1800 kcal
Vetten
10 g.
14%80 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%16 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade cakejes