Lollo rossa

Hier vertellen wij je alles over Lollo rossa. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Lollo rossa.

Gebruik van Lollo rossa

Lollo rossa

Maak de lollo rossa voorzichtig schoon door de bladeren los te halen en deze te wassen. Dep ze schoon of gebruik een slacentrifuge. Pluk de sla in stukjes en snijdt ze niet. Door het blad van de sla te scheuren blijft ze langer vers en fris. Wanneer de sla wat slap en verwelkt lijkt, kunt u hem laten opknappen door hem kort in een bak met water en ijsklontjes te leggen. Lollo rossa kan door haar vorm en kleur erg decoratief staan bij alle soorten salades. Ook kan ze als garnering dienen voor schotels of als frisse toevoeging in een sandwich. De smaak van lollo rossa combineert goed met gegrild of geroosterd vlees en vis.

  • Lactuca sativaLatijnse naam
  • maximaal 2 dagenHoudbaarheid
  • Lollo rossa (rode krulsla) lollo bionda (witte krulsla)Soorten
  • GroentenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Lollo rossa

Lollo rossa is een krulsla met groene balderen met een donkerrode tot paars gekleurde rand. Ze heeft een losse krop en een sterk gekruld blad. De groene variant van deze krulsla heeft de naam lollo bionda. De Italiaanse namen van deze sla dankt zij aan haar ras, die van oorsprong van Italiaanse afkomst is. Deze slasoort wordt steeds populairder in Europa en verovert ook de Nederlandse keuken steeds meer. De kleur van de sla zorgt ook voor een frisse vrolijke verschijning op tafel. De krullende bladeren zijn eveneens zeer decoratief.

Lollo rossa is een frisse slasoort. Het blad heeft een zachte ?bite?. De smaak is neutraal naar zoet. Lollo rossa is verkrijgbaar in de maanden mei tot en met oktober. De grootste aanvoer van deze slasoort is in de zomer: juni, juli en augustus. Voor een mooie verse krop dienen de balderen fris en heldergroen te zijn met een mooie donkerrode rand. De sla is hooguit twee dagen houdbaar in de groentelade van de koelkast. Laat deze slasoort niet in een gesloten verpakking zitten. Ze is het lekkerst op de dag van aankoop. Reken een helft van de krop per persoon. Gebruikt u lollo rossa als bijgerecht in een salade? Dan hebt u aan een kwart krop per persoon voldoende.

Sla is gezond en bevat nauwelijks calorieŽn. Daarom passen alle slasoorten goed in een caloriearm dieet. Toch bevat sla veel vitaminen en mineralen. Sla smaak alleen op zichzelf meestal niet zo lekker. Sla wordt daarom meestal verrijkt met andere ingrediŽnten als kruiden, tomaat en komkommer en een dressing. Sla werkt gunstig op de spijsvertering.

Enkele gebruiksvormen van Lollo rossa

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Lollo rossa