Zeelandse aardappel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. Kook de in de schil.
  2. Houd ze warm.
  3. Doe de en enkele druppels water in een steelpannetje en klop flink.
    Verwarm au bain marie tot u een smeuïg mengsel bekomt waaraan u beetje bij beetje de gesmolten toevoegt.
  4. Breng op smaak met en en meng terwijl u dit alles warm (lauw) houdt.
    Snijd de in twee.
  5. Haal met een lepel de aardappelschillen leeg.
  6. Leg het kruim van de in een mengkom, voeg de 3 eetlepels toe, 4 draaien van de pepermolen, 1 snuifje muskaatnoot en meng dit alles voorzichtig.
  7. Vul een ringvorm met 3/4 van de .
  8. Leg rondom de vorm.
  9. Leg de bovenop de .
  10. Daarna de vorm weghalen.

    De bereiding met mousselinesaus overgieten.
  11. Geef hierbij een krulsla aangemaakt met een gewone vinaigrette.

    Smakelijk !
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
335 kcal
16%1340 kcal
Vetten
34 g.
48%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zeelandse aardappel