Ingrediënten

+ -
print

Voor de ragout:

Afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. Maak van de en de een roux.
  2. Voeg vervolgens onder goed roeren met een garde de bouillon in stappen toe.
  3. Laat de massa steeds goed aan de kook komen, in verband met de garing van de .
  4. Als je een mooie stevige ragout hebt naar wens op smaak maken met de , en , roer dan voorzichtig, om een goede textuur te behouden, het zachte vlees er door.
  5. Zet de ragout voor een nacht in de koelkast, roer de volgende dag de ragout een keer door totdat de massa glad is, zet intussen een diep bord met de klaar en kluts de met een beetje zout in een diep bord, schep met een lepel of ijsschep bolletjes ragout en weeg er een paar af, ongeveer 85 gram zodat je een beetje maat gevoel hebt, rol de ragout bolletjes op een schoon werkblad met een beetje water uit tot een pilletje van circa 10 centimeter, doop ze in het ei en rol direct daarna door de zodat de kroket mooi is afgesloten en leg de kroketten weg op een dienblad om ze in de koeling op te laten stijven en of eventueel later in te kunnen vriezen, wel eerst ontdooien voor het bakken, frituren op een temperatuur van 190 graden gedurende 8 minuten voor een mooi knapperig bruin resultaat.
  6. Lekker op een zacht broodje met een beetje mosterd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Rundvlees kroketten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

@Jaccor, het vlees en de bouillon is al zout genoeg de kruiden doen de rest, te zout! is ook niet lekker en je kan het er niet meer uit halen.
keukenbakker 9 maart 2015
@ carlajannie Welk zout wil je dan weglaten er zit alleen wat zout in het bouillonblokje En dat heb je nodig om een smakelijke bouillon te krijgen Veder is in het hele recept geen zout toegevoegd ?... Lees reactie
jaccor 8 maart 2015
Basiskroketten; daar kan ik het zout toch uit halen?
carlajannie 7 maart 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
146 kcal
7%2920 kcal
Vetten
6 g.
8%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rundvlees kroketten
  • Home
  • Recept
  • Snacks
  • Rundvlees kroketten