Bouillon

Hier vertellen wij je alles over Bouillon. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Bouillon.

Gebruik van Bouillon

Bouillon

Bouillon dient als basis voor vele soorten soep, sauzen en ragouts. U kunt bouillon ook zo consumeren. ?Pure?bouillon wordt gebruikt als opkikker. U kunt bouillon zelf maken en eindeloos variëren met de ingrediënten. Met wat eenvoudige extra toevoegingen krijgt u steeds weer een andere smaak. Zo heeft u met een handvol garnalen een garnalenbouillon, met wat paddenstoelen een paddenstoelenbouillon en ga zo maar door. Er zijn talloze mogelijkheden. Wanneer u kwaliteitsingrediënten gebruikt en de bouillon sterk laat inkoken, verkrijgt u een fond. Bouillon kan gebruikt worden in plaats van water om groenten of pasta in te koken. Bouillon is ook geschikt om (op slanke wijze!)te fonduen. Deze manier van fonduen wordt ook wel Chinese fondue genoemd. Deze fondue is vooral geschikt voor het fonduen van stukjes vis, maar het kan ook prima met stukjes vlees.

  • langere tijdHoudbaarheid
  • Kippenbouillon, rundvleesbouillon, visbouillon, groentebouillon, kruidenbouillonSoorten
  • BouillonsCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Bouillons

Bouillon is een vloeibaar aftreksel, verkregen op basis van vlees of vis(meestal slachtafval), tuinkruiden en groenten. Deze ingrediënten worden in kokend water gedaan om ze vervolgens in het water te laten trekken. Op deze manier worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Wanneer de bouillon lang genoeg heeft opgestaan, worden de vaste bestanddelen weer uit de vloeistof gehaald. Men gebruikt hiervoor een zeef. De bouillon wordt vervolgens ontvet. Dat kan op verschillende manieren. Men kan de bouillon filteren met behulp van een theedoek. Een andere manier is de bouillon af te laten koelen. Het vet zal dan gaan stollen. Het gestolde vet kan men er dan eenvoudig af scheppen.

Bouillon is erg geurig en rijk aan smaak. Daarbij is het caloriearm. Het bestaat immers voornamelijk uit water. Bouillon heeft een eetlustopwekkende werking.

Bouillon is in de supermarkt verkrijgbaar in poedervorm of tabletten (de zogenaamde bouillonblokjes). Bouillon is er in de standaard soorten: kippenbouillon, rundvleesbouillon, visbouillon, groentebouillon, en kruidenbouillon. Hierop bestaan nog volop varianten. Bouillonpoeder en blokjes moet u donker en droog bewaren, in een afgesloten pot. Zo kunt u de bouillon lange tijd bewaren. U kunt zelf bouillon maken en in porties invriezen. Zo heeft u altijd verse bouillon op voorraad.

Enkele gebruiksvormen van Bouillon

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Bouillon