Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Crème de Cassis

Hier vertellen wij je alles over Crème de Cassis. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Crème de Cassis.

Gebruik van Crème de Cassis

Crème de CassisCrème de Cassis is een ingrediënt in de bekende “Kir Royale”, een mix van Crème de Cassis en Champagne. Deze drank wordt vaak gedronken als welkomstdrankje op (grote) feesten, of men drinkt het als aperitief. In plaats van dure Champagne kan men ook een “Kir” (zonder “royale”) maken door de Champagne te vervangen door droge witte wijn. Crème de Cassis kan echter ook puur gedronken worden, als borreltje, of met ijs (“on the rocks”). De prachtige bloedrode kleur van de drank leent zich uitstekend voor toevoeging in verschillende cocktails. Met de likeur kan men ook culinair verassende gerechten maken. Zo kan men bijvoorbeeld stoofpeertjes koken in de Crème de Cassis. Het likeur kan een prima smaakverfijner zijn in vleesjus. Uiteraard pas de mierzoete smaak en de prachtige kleur in allerhande desserts.

Algemene informatie over Crème de Cassis

Crème de Cassis is een alcoholische drank die behoort tot de likeuren. Het heeft een extreem zoete, geconcentreerde zwarte bessensmaak. De kleur van het likeur is bloedrood. Ieder jaar wordt bijna 16 miljoen liter Crème de Cassis geproduceerd. Dit likeur komt voornamelijk uit Frankrijk. Er zijn echter ook een aantal andere landen die een “Crème de Cassis”op de markt brengen. Hoewel likeur met zwarte bessensmaak al honderden jaren wordt gemaakt, is de Crème de Cassis voor het eerst in 1841 verschenen in de omgeving van Bourgondië. Het verving de “Ratafia de Cassis”, een zwarte bessen likeur die er al eeuwenlang gemaakt werd. Crème de Cassis is een specialiteit van Bourgondië. Toch wordt het ook geproduceerd in andere Franse regio’s en daarbij ook in Luxemburg en Québec. Crème de Cassis is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit heeft te maken met het gebruikte ras zwarte bessen en het productieproces. Zo bevat de “Crème de Cassis de Dijon” alleen zwarte bessen uit de gemeente Dijon. Crème de Cassis is verkrijgbaar bij de slijterij. Een fles Crème de Cassis is langere tijd houdbaar. De vruchten, alcohol en suiker, maken dat de fles ongeopend zelfs meerdere jaren houdbaar is. De natuurlijke bestanddelen maken dat de kleur van het likeur wat naar een bruine kleur kan overgaan, onder invloed van zonlicht. De likeur blijft echter wel nog prima te consumeren. Crème de Cassis is een alcoholhoudende drank. Het exacte alcohol percentage wordt aangegeven op het etiket van de fles. Het is bij de wet verboden om sterk alcoholische drank zoals Crème de Cassis te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De winkelier mag bij twijfel met betrekking van de leeftijd van de koper naar een identiteitsbewijs vragen.

Enkele gebruiksvormen van Crème de Cassis

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met Crème de CassisInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven