Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Campari

Hier vertellen wij je alles over Campari. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Campari.

Gebruik van Campari

CampariTraditioneel wordt Campari gedronken als aperitief. In dat geval wordt Campari in kleine glaasjes geschonken. Vanwege de specifieke smaak en de rode kleur is Campari een geliefde drank om cocktails mee te maken. Campari wordt veel gebruikt voor het maken van (vruchten)sorbet. Ook in andere vruchtendesserts zoals mousse of ijs kan Campari een vleugje eigenzinnigheid toevoegen. Maar men kan van Campari natuurlijk ook gewoon puur (met ijsblokjes) drinken, of aangelengd met soda of jus d’orange.

Algemene informatie over Campari

Campari is uitgevonden door de Italiaan Gaspare Campari, die in 1862 een bedrijf in Milaan oprichtte dat zich bezig hield (en wat zich nog steeds bezig houdt) met de productie en distributie van alcoholische dranken. Dit bedrijf staat bekend als Café Campari. De kruidige drank wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als in 1870. De naam van het drankje is veranderd van “Bitter all’ollandese” (vertaald: bitter op Hollandse wijze) naar Bitter Campari en later eenvoudig Campari.

Het bedrijf is steeds in handen van de familie Campari gebleven, en het recept voor Campari is een goed bewaard familiegeheim. De smaak van Campari is kruidig bitterzoet. De smaak wordt verkregen uit planten, fruit en ongeveer zeventig kruiden, waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water. Het alcoholpercentage is 25%. Vanwege de kruidentoevoegingen valt de Campari onder de kruidenbitters. Het bittere accent van de drank komt door toevoeging van bittere kruiden en daarbij vooral het ingrediënt cascarilla schors uit de Bahamas. De karakteristieke rode kleur van Campari werd gemaakt van een minimale hoeveelheid cochenille, een pigment dat verkregen wordt uit schildluis. Tegenwoordig is daarvoor echter een kunstmatige kleurstof in de plaats gekomen.

Gruppo Campari is tegenwoordig een belangrijke fabrikant in de wereldwijde drank industrie. Campari is actief in meer dan 190 landen over de hele wereld met een leidende positie in de Italiaanse en Braziliaanse markt, en is daarbij tevens goed vertegenwoordigd in de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland. Campari heeft momenteel een uitgebreid assortiment verspreid over drie segmenten: alcoholische dranken, wijnen en frisdrank. Campari is bij de meeste slijterijen te verkrijgen. Het is bij de wet verboden om sterk alcoholische drank te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De winkelier mag bij twijfel met betrekking van de leeftijd van de koper naar een identiteitsbewijs vragen.

Enkele gebruiksvormen van Campari

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met CampariInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven