Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Blue Curašao

Hier vertellen wij je alles over Blue Curašao. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Blue Curašao.

Gebruik van Blue Curašao

Blue CurašaoJe kunt Blue Curašao puur of met ijs drinken, maar de prachtige blauwe kleur van Blue Curašao maakt het likeur vooral prima geschikt om in diverse cocktails te mixen. De blauwe kleur wordt ook veel gebruikt om het te verwerken in glazuur voor gebak. Blue Curašao smaakt goed in desserts zoals granita, sorbet of sabayon.

 • meerdere jarenHoudbaarheid
 • Bleu, Red, Green, Yellow Curašao Soorten
 • Alcoholische drankenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Blue Curašao

Bleu Curašao is een likeur die gemaakt wordt op het Caribische eiland Curašao. Dit likeur werd al meer dan honderd jaar geleden gemaakt in het landhuis Chobolobo. Dit landhuis is tegenwoordig een favoriete bezienswaardigheid bij een bezoek aan het eiland Curašao. Het hoofdingrediŰnt van de Curašao-likeur is de lahara. Lahara is een vrucht die groeit aan een citrusboom die alleen op het eiland Curašao groeit. Hij is verwant aan de sinaasappel ,maar de smaak is bitterder. Over het algemeen eet men deze vrucht niet. De lahara is ontstaan door sinaasappelbomen die in 1527 vanuit Spanje op Curašao ge´ntroduceerd werden. Zij konden echter niet tegen het klimaat en de grond van de zuidelijke Cariben. Het zoete fruit veranderde in een oneetbaar bitter product. De gedroogde schillen bleken echter wel een aangename smaak te hebben. Experimenten met de extracten van deze schillen leidden tot de creatie van de Curašao-likeur. Traditioneel snijdt men de lahara open met een houten mes om oxidatie van het fruit te voorkomen. De flessen worden handmatig gevuld en eveneens handmatig van een kurk voorzien. De curašao-likeur wordt gezien als een nationaal drankje.

De naam Curašao-likeur is beschermd. Naast de bekende blauwe kleur zijn er andere kleur varianten, namelijk kleurloos, rood, groen, en geel. Alle likeuren hebben overigens dezelfde smaak. De smaak is sinaasappelachtig, met een bepaalde mate van bitterheid. De likeur is van nature kleurloos, maar wordt voorzien van een kunstmatige kleur. Er zijn ook Curašao-likeuren waaraan een smaak is toegevoegd zoals koffe, chocolade en rum-rozijnen.

Blue Curašao is verkrijgbaar bij alle slijterijen. Een ongeopende fles is op een donkere, koele plaats meerdere jaren houdbaar. Als een fles geopend is geweest, zal de smaak, geur en kleur in de loop der tijd wel wat veranderen. Het alcoholpercentage van Blue Curašao is 24%. Het is bij de wet verboden om alcoholische drank zoals Blue Curašao te verkopen aan personen onder de 18 jaar. De winkelier mag bij twijfel met betrekking van de leeftijd van de koper naar een identiteitsbewijs vragen.

Enkele gebruiksvormen van Blue Curašao

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met Blue CurašaoInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven