Ketchup
- 1 kilo paprika’s, geroosterd en ontveld en fijngesneden
- 1 kilo tomaten, ontveld en in stukken, de pitjes even apart opkoken en door een zeef wrijven
- 500 gram sjalotjes of uien, gepeld en kleingesneden
- 250 gram moesappelen, van klokhuis ontdaan, grof gesneden
- 2-3 rode pepers, van zaadlijsten ontdaan en kleingesneden
- 0,5 liter water
- 7 0,5 deciliter (rode wijn) azijn
- 150 gram witte of lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel maïzena
- kruidenbuiltje:
- 3-4 takjes tijm
- 4 salieblaadjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 reepjes citroenschil
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.
- Home
- Recept
- Sauzen en marinades
- Ketchup
- Melding maken