Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ketchup recept
Ketchup recept

Ketchup


Ingrediënten


Bereidingswijze


Alles (zonder de azijn, suiker, zout en maïzena) in een pan met het water aan de kook brengen, temper het vuur en laat het 25 minuten zachtjes koken. Neem de pan van en vuur en laat de inhoud afkoelen. Gooi het kruidenbuiltje weg en pureer de ketchup met de staafmixer fijn. Voeg azijn, suiker en zout toe. Breng de ketchup al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost en laat hem in 1-1 ½ uur tot de helft inkoken. Roer de maïzena glad met een beetje azijn en roer het door de ketchup. Laat deze nog 1.5 minuten koken. Giet de ketchup in de warme, gesteriliseerde flessen en sluit ze. 20 minuten pasteuriseren (in een pan met kokend water) en laat het afkoelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ketchup recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven