Boeuf bourguignon met aardappel-knolselderij puree
- VOOR DE BOURGUIGNON:
- 1 ruime kilo riblappen, in stukken
- 14 sjalotten, gepeld en gehalveerd (grote door vieren)
- 200 gram gerookt spek in blokjes of reepjes
- 200 gram kastanjechampignons, in 4 gesneden
- 1 grote winterwortel, geschild met dunschiller en in blokjes
- 3 teentjes knoflook fijn gehakt
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepel peterselie, fijn gehakt
- 2 laurierblaadjes
- 0,5 liter rode Bordeaux of Bourgogne
- 0,5 liter runderbouillon van een blokje
- zout
- peper
- 4 eetlepel gewone olijfolie (traditioneel) of arachide-olie
- VOOR DE AARDAPPEL-KNOLSELDERIJ PUREE:
- 1 kilo aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 0,75 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
- 100 milliliter warme melk
- eventueel klontje boter
- zout
- eventueel nootmuskaat
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.