Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Boeuf bourguignon met aardappel-knolselderij puree

  • VOOR DE BOURGUIGNON:
  • 1 ruime kilo riblappen, in stukken
  • 14 sjalotten, gepeld en gehalveerd (grote door vieren)
  • 200 gram gerookt spek in blokjes of reepjes
  • 200 gram kastanjechampignons, in 4 gesneden
  • 1 grote winterwortel, geschild met dunschiller en in blokjes
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepel peterselie, fijn gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 liter rode Bordeaux of Bourgogne
  • 0,5 liter runderbouillon van een blokje
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel gewone olijfolie (traditioneel) of arachide-olie
  • VOOR DE AARDAPPEL-KNOLSELDERIJ PUREE:
  • 1 kilo aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 0,75 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 100 milliliter warme melk
  • eventueel klontje boter
  • zout
  • eventueel nootmuskaat


Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.

Naam:


Email:







Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven