Abrikozenappeltaart
- voor de bodem:
- 200 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 300 gram bloem
- snuf zout
- fijne rasp van 0,5 schoongeboende citroen (liefst biologisch)
- 1 klein eitje of een halve grote.
- voor de vulling:
- 3 grote elstar appels
- 4 eetlepels abrikozenjam
- het merg van een half vanillestokje
- fijne rasp van een halve citroen
- 130 gram boter
- 150 gram amandelspijs
- 130 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 130 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- voor de afwerking:
- 50 gram amandelschaafsel, kort geroosterd
- ca. 3-4 eetlepels abrikozenjam
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.
- Home
- Recept
- Taart en gebak
- Abrikozenappeltaart
- Melding maken