Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Abrikozenappeltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden celsius. Maak eerst het harde deeg.
Meng de boter en de suiker goed doorelkaar. Meng daarna de rest van de ingredienten erdoor tot een mooi glad deeg.
Maak er een bal van, duw het iets plat en verpak in pastic folie.
Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Maak intussen de vulling:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne partjes.
Vermeng ze in een kom met 2 eetlepels abrikozenjam, het vanillemerg en de citroensap. Dek het af en zet apart.
Klop in een kom de boter zacht, meng dit met het amandelspijs, de suiker en de eieren. Zeef in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit bij het botermengsel en klop tot een luchtig beslag.
Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de onderkant en de zijkanten van de springvorm. Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het deeg op de bodem van de vorm. Besmeer de bodem met 2 eetlepels jam.
Verdeel de helft van het cakebeslag erop, schep hierop het appelmengsel en dek de appels af met de rest van het cakebeslag.
Bestrooi met amandelschaafsel
Zet de raart in het miden van de oven en bak hem ca 60 minuten.
Laat hem 5 minuten afkoelen, verwijder de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
Verwarm intussen de abrikozenjam in een pannetje en smeer de hele taart in met de warme jam. Serveer met een toef slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit abrikozenappeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven