Gevulde kwartel met wilde rijst en boleten
- 4 kwartels
- ganzenvet of mengsel van boter en olie
- zout
- vergemalen peper
- voor de vulling:
- 90 gram wilde rijst
- 3 deciliter kippenbouillon
- 100 gram ganzenlever, in blokjes
- 150 gram verse boleten, kleingesneden
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 30 gram tuinkruiden, gehakt (peterselie, kervel, basilicum)
- 1-2 eetlepels port of cognac
- snufje 4 kruidenpoeder
- voor de garnering:
- peterselie
- rozemarijn
- knoflooksaus:
- 12 teentjes knoflook gepeld
- 2 deciliter slagroom
- zout
- versgemalen peper
- Port-saus:
- 200 gram sjalotjes, in ringen
- 60 gram boter
- 4 aangebakken kwartelkarkassen
- 3 eetlepels sherry-azijn
- 2,5 deciliter port
- 7,5 deciliter kippenbouillon
- 1 takje verse tijm
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.