Sambal goreng telor met toemis boontjes
- 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 8 eieren, hard gekookt en gepeld
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2-3 theelepels sambal oelek
- 2 laurierblaadjes
- stukje (2 cm) gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 blikje of pakje kokosmelk (ca. 165 milliliter of 0,5 santenblok aangelengd met heet water tot 200 milliliter)
- 1 potje gefrituurde uitjes
- voor de gesmoorde sperziebonen:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 500 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 3 eetlepels ketjap manis
- 600 gram rijst
- 150 milliliter water
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.