Sambal goreng telor met toemis boontjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gesmoorde sperziebonen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit voor de sambal goreng telor 2 eetlepels olie en bak hierin de gekookte totdat er een lichtbruin velletje ontstaat.
  2. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
  3. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de , knoflook en .
  4. Voeg , gember, suiker en toe en breng de saus al roerend aan de kook.
  5. Haal de eruit.
  6. Voeg de , eventueel gehalveerd, toe en haal het gerecht van de warmtebron.
  7. Verhit intussen voor de toemis boontjes 2 eetlepels en fruit hierin de en knoflook 3 minuten.
  8. Voeg de boontjes, , , en toe en kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar.
  9. Bestrooi de sambal goreng telor met de gefrituurde en serveer met de toemis boontjes.
25
25
25

Variaties op Sambal goreng telor met toemis boontjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sambal goreng telor met toemis boontjes
VariatieAantalGang
Sambal Goreng Telor met Toemis Boontjes1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • basterdsuiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1200 kcal
60%4800 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
133 g.
51%532 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal goreng telor met toemis boontjes