Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Fazant met Kerst!

    Een fazant kun je op verschillende en vaak eenvoudige manieren bereiden. In de meeste gevallen wordt de kerstmaaltijd in z'n geheel gebraden, maar dat hoeft niet altijd. Op deze website vind je de verschillende soorten recepten.

    Lang geleden
    Tot ver in de middeleeuwen werd de fazant alleen in de binnenplaats gehouden en ook nu nog zijn er tamme fazanten. Het vlees van een wilde fazant, die zich heeft gevoed met kruiden en bessen, valt beter in de smaak. De wilde fazant is alleen in het jachtseizoen, dat duurt van oktober tot februari, te krijgen. Het vlees kan wat droog zijn en moet dan ook bij voorkeur worden gebraad.




    Wild eten
    De fazant is een opvallende grondvogel en wordt in het wild geschoten. Deze vogels komen hedendaags voor in Europa. Op de oudere en wilde fazanten wordt niet altijd gejaagd. Als dit wel gebeurt en je zo'n fazant wilt bereiden, laat het vogeltje dan 2 tot 3 dagen besterven. Een jonge fazant herken je aan zijn buigzame borstbeen en dit diertje heeft vaak minder opvallende sporen.



    Verschil man en vrouw
    Tussen het vrouwtje en mannetje kun je grote verschillen ontdekken. Het mannetje is even groot al een kip en heeft een langere, puntige staart. Ook heeft het mannetje een donkergroene kop en hals. Maar zijn rode kringen rondom de ogen zorgen ervoor dat je hem meteen herkent. Het diertje is kastanjebruin en heeft een zwarte tekening. Het vrouwtje is geelbruin, heeft een korte staartje en een zwartgevlekte kleur.

    Lees ook

    • HygiŽne en kokenHygiŽne en koken
      Veiligheid van voedsel heeft niet alleen te maken met de stoffen die verwerkt worden in voedsel. Het gevaar komt namelijk lang niet altijd vanuit het voedsel zelf. Je kun
    • De Indonesische keukenDe Indonesische keuken
      De Indonesische keuken is een mengelmoes van verschillende specifieke gerechten. Deze diversiteit dankt zij aan de vele eilanden waar Indonesië uit bestaat. Deze eil
    • SeizoensgroentenSeizoensgroenten
      Wie kiest voor seizoensgroenten, maakt een slimme keuze. Seizoensgroenten zijn niet alleen goedkoop, maar ook erg lekker en zeer gezond. Bovendien zorgen ze voor voldoend
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven