Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Magnetron
  • Pan
  • Handmixer

Bereidingswijze

  1. repen; neem wel een goede kwaliteit c.
  2. q.
  3. merk b.v.
  4. Verkade.
  5. Gebruik geen nep- want dan wordt het helemaal niks en krijg je een kleffe troep.
  6. Je kan experimenteren met verhoudingen van b.v.
  7. meer dan puur of andersom, je kan geen witte gebruiken want dat is geen "echte" .

    in stukjes breken en dan "au bain marie" (pan in de pan) de smelten.
  8. Je kan dit ook in de magnetron doen, maar roer het dan wel af en toe om en let er wel goed op, dat de chocola niet verbrand!
  9. Niet stiekum van de snoepen anders kloppen de verhoudingen niet meer

    scheiden, dit houdt in dat je het eigeel scheidt van de "witte" doorzichtige smurrie.
  10. Doe dit heel heel secuur!!
  11. Er mag dus geen eigeel bij het eiwit zitten en als we zeggen geen dan bedoelen we ook geen dus ook niet een klein beetje.
  12. Anders mislukt alles, besteed hier dus de nodige tijd aan of vaak oefenen. .

    Eiwit met toevoeging van wat suiker stijf kloppen met de handmixer.

    Eierdooiers (eigeel) goed schuimig kloppen met wederom de handmixer.

    De is netjes gesmolten en af blijven met de vingertjes, niet weer proberen ervan te snoepen.

    Ondertussen even gezellig de kloppen, geen suiker toevoegen want de is al zoet genoeg.

    Als de gesmolten is, deze langzaam bij de geklopte eidooiers gieten en ondertussen langzaam met de handmixer mengen.
  13. Let op dat je dit rustig doet want de is heet en het eigeel koud.
  14. Als je alles ineens bij elkaar gooit dan mengt het niet en gaat het misschien shiften en ken je alles weggooien.
  15. Dus mixer op de langzaamste stand en rustig aan. .

    Als de geklopte eierdooiers en de gesmolten goed onder elkaar is opgenomen, de handmixer uit en met een spatel het geklopte eiwit voorzichtig onder elkaar omscheppen tot het goed gemengd is.

    Als het eiwit er in zit dan kan de erbij, wederom niet roeren maar scheppen zodat het allemaal enigszins luchtig wordt.
  16. Daarna ongeveer 4 uur op laten stijven in de koelkast.
  17. Dan kan men het nog naar eigen keuze feestelijk garneren bv.
  18. met , hagelslag, geschaafde , kerstkransjes etc.

    Eet smakelijk!!!
25
25
25

Variaties op Hemelse Modder

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hemelse Modder
VariatieAantalGang
Hemelse modder5Nagerechten
Hemelse Modder met een twist1Nagerechten
Hemelse modder met rum1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (14)

Hemelse Modder heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies
RESET

Met die hemelse modder eet je dus liefst 3 of 4 rauwe eieren. Kan dat weer wel qua de waarschuwingen voor salmonella?
Mia Schoon 28 mei 2015
Heeeeeerlijk! Ik had het nog nooit zelf gemaakt, wel vaker gegeten. Dit is gewoon een simpel basic recept, zonder poespas-ingrediënten, precies het recept waarnaar ik op zoek was. Helaas werd het eido... Lees reactie
Poehbeer 29 december 2014
Ik heb het nog niet gemaakt maar het lijkt me echt heerlijk.
Johanneke 24 mei 2014
Heb het niet kunnen laten om toch van die chocola te snoepen! :) Maar het is echt he...mels! staat nu in de koelkast. Bedankt voor het recept!
Marit 19 april 2014
Dit recept is zoooooooooooooooooooo goed, maak het een aantal keer per jaar. Dit jaar met de pasen weer, omdat onze vrienden er ook weer zin in hebben :-)
Linda 14 april 2014
Heerlijk, ooit eens uitgeprobeerd, MOEST nu kerstdessert worden.
Jannie 24 december 2013
Lekker! En goed uitgelegd
7 december 2013
Het is raadzaam de gesmolten chocolade eerst even af te laten koelen voordat je deze bij het eigeel doet. Dit voorkomt dat het geheel gaat schiften.
Hilbert Jan-Paul 28 november 2013
Ja het is heerlijk toch!
Sem 2 maart 2013
Ik heb dit als klein meisje gegeten in een restaurant ergens bij Schagen en deze serveerde de 'modder' op een enorm chocolade kastanjeblad. Dat voor je recept, lang naar gezocht :)
Shirley 21 januari 2013
Als ja na het toevoegen van de eidooiers een vast masaa krijgt, moet je er melk of water aan toevoegen. Dan word het weer smeuiig.
Fiona 15 december 2012
Het kan ook aleen met puur en dan een beetje suiker bij de slagroom mensen dat kan ook.
30 december 2011
Bedankt voor dit recept! Het is gelukt en het smaakt heerlijk! Goede uitleg, leuk geschreven!
Anne-Marie 22 december 2011
Wat ook een erg lekker effect geeft is om de schocolade in een klein kopje koffie te laten smelten en dan verder gewoon het recept volgen. Zo eten wij hem altijd.
23 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
82 kcal
4%328 kcal
Vetten
4 g.
7%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hemelse Modder
  • Home
  • Recept
  • Nagerechten
  • Hemelse Modder