Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Canadese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit canada? Kijk dan bij al onze Canadese recepten.

Ontbijt in Canada

Het ontbijt in Canada is redelijk simpel. Vaak worden er cornflakes met melk gegeten. Ook kom je broodjes tegen en geroosterd brood. Het drinken bestaat uit fruitsappen, melk, koffie of thee.

Avondeten

Het avondeten in Canada bestaat uit een warme maaltijd en vaak wordt het gezien als een sociale bezigheid. Gezinnen nemen de dag door, maar ook families en vrienden eten samen in de avond. Bij het avondeten wordt er vooral schaaldieren, varkensvlees of kip gegeten. Maar ook kunnen de mensen kiezen voor rendier of kwartelvlees. Ook worden er vaak aardappelen en groentes bij gegeten. Vegetarische gerechten zijn ook veel in Canada te vinden. Als nagerecht is er vaak nog pudding, fruit of ijs. Bij het eten drinken mensen water of wijn.  

Typisch Canadese gerechten

Het is moeilijk om te zeggen wat typische Canadese gerechten zijn. Dit verschilt namelijk enorm per streek. Sowieso vind je veel invloeden van de Duitse, Poolse en Scandinavische keuken terug in de Canadese gerechten. Ook vind je invloeden van de oorspronkelijke bewoners van Canada. Er zijn tevens invloeden van de keuken uit de Verenigde Staten, maar in Canada is het in het algemeen een stuk gezonder. Een echt Canadees gerecht is bijvoorbeeld Ploye. Het is een soort pannenkoek en deze wordt overal in het land gegeten. Een ander gerecht is Poutine. Dit zijn frites, bedekt met kaas en in jus gedrenkt. Dit gerecht wordt erg veel gegeten in Canada, maar niet in alle streken. 

Nagerechten

Een heel bekend nagerecht is Bars Nanaimo. Dit is gemaakt van kruidenboter, chocolade, icing en vanille. Het is vrijwel overal in Canada te krijgen. Of kies voor stroopcake, een heerlijke cake gevuld met stroop Ook heb je allerlei andere heerlijke nagerechten, vaak met chocolade. Ook kun je heerlijke vruchtensalades eten. Of wat dacht je van een chocoladefondue?

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de canadese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch canadese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Stroopcake
Wild west

Typisch Canadese ingrediënten

In de Canadese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Canadese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Canada op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit canada!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven