-
Broeder beslag: 1 pak zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, beetje zout, met melk heel stijf beslag maken, dan in een glazen vuurvaste kom, met 5 cm water er weer boven op,deksel er op, 14 minuten op 600 of 700 wat in de magnetron en de broeder is klaar en gaar. serveren met stroop en boter. in een pannetje stroop een klontje boter aan de kook brengen klaar. Dan heb je de echte ouderwetse broeder. In 14 minuten op tafel. Als er broeder is overgebleven heel goed. Deze in plakken snijden boter in de koekenpan en licht bruin aanbakken serveren met hete stroop en boter is eigenlijk nog lekkerder.
Jaap Dol gaf dit recept 5/5 sterren
-
@Jaap Dol
Een echte ouderwetse broeder uit de magnetron.
Hoe ouderwets zijn die magnetrons eigenlijk?
Rotkok gaf dit recept 4/5 sterren
-
Mijn moeder maakte hier altijd kaneelpap bij. Heerlijk was dat.
Nellie gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hoelang van tevoren moet het gist wachten?
Rosa gaf dit recept 5/5 sterren
-
Mijn oma maakt het altijd en ik vind het heerlijk.
Jorien gaf dit recept 5/5 sterren
-
Au bain marie kan ook. Ik ben afgestapt van de zak (jan in de zak) en van de oven. Het ging nooit perfect. En nu gaat het zeer goed. Voordat men het beslag gaat maken, de melk en het ei een 1/2 uur tot 1 uur uit de koelkast halen. Au bain marie: (ronde schaal + deksel invetten met boter en met bloem bestrooien). Het vrij stijve beslag (zelfrijzend bakmeel, melk, 1 of 2 eieren, snufje zout) met een houten lepel zeer goed roeren. In de beboterde schaal in lauw water leggen, deksel erop, heet laten worden. Op de buitenpan ook een deksel. Zeer zachtjes pruttelen laten. Zeer spannend of het gaat lukken. Na ca. drie kwartier gaat het rijzen. dan nog ca. 1 uur en 1 kwartier garen. Een kleine broeder kan iets ca. 1/2 uur korter. Prikken met dunne breinaald of het goed gaar is. Er mag geen pul in zitten. Deze methode heb ik nu twee keer geprobeerd en iedereen zat er lekker van te smullen, mijzelf incluis.
Marian gaf dit recept 5/5 sterren