-
1 kilo Geleisuiker en 1 kilo Pruimen en een beetje citroensap erdoor. Succes!!
Jenny gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb de pruimen in de pan laten koken en de pitten met de schillen eruit gezeeft. 2 kilo pruimen met 1 kilo geleisuiker. de jam is wel wat dun maar erg goed van smaak. lekker op een toetje!
Ite gaf dit recept 3/5 sterren
-
Heerlijk recept. Ik gebruik nooit kristalsuiker. Met rietsuiker gaat het ook, of met palmsuiker. En ik gebruik altijd iets van agaragar. Kardemom, vanille of gember maken jams ook heerlijk.
-
Ik lees niks over de schil van de pruim, die kan er gewoon bij meegekookt worden?
Janet gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb wat citroensap ook erbij gedaan.
De dikte van de jam kun je bepalen door langer te koken.
Super
Roos gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb jam gemaakt volgens recept, gisteravond, maar de jam is nog vloeibaar, kan ik ze weer terug doen in de pan en dan nog wat geleisuiker erbij doen en opnieuw verwarmen?
Gerda van den Adel gaf dit recept 1/5 sterren
-
Makkelijk recept, heerlijke jam.
Gelukkig niet zo zoet zoet.
Joyce gaf dit recept 5/5 sterren
-
Super eenvoudig en goed recept! Heb gewoon 2:1 geleisuiker gebruikt
-
Hoelang is de jam houdbaar???
Sasja gaf dit recept 5/5 sterren
-
Wauw wat een super recept.
Die andere waren veel te moeilijk.
Echt toppie!
Anne Bartlema gaf dit recept 5/5 sterren
-
Wij hebben deze jam gemaakt, super lekker.
Ans gaf dit recept 4/5 sterren
-
Wow, wat een heerlijke jam wij hebben al jaren pruimenbomen en eten ze eigenlijk alleen maar nu heb ik er zo veel ik heb de jam nu net klaar en proef wat er in de pan zit heerlijk ga er zeker nog meer maken. Dank voor het heerlijke recept!
Dominiek gaf dit recept 5/5 sterren
-
Mijn vriendin kan niet tegen geleisuiker dus maak ik het voor haar met rietsuiker, heb ik ook met de vijgen gedaan en dat werkt perfect.
Hanneke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Een gemakkelijk en heerlijk recept. Ik heb 1 kilo pruimen gebruikt met 500 gram geleisuiker. En pruimen met een paar appels, samen 1 kilo + 500 gram geleisuiker en 2 zakjes vanillesuiker.
Het is even werk, maar dan heb je ook wat. Voor mij pruimen en appels uit eigen tuin, dus een extra leuk werk.
Geleisuiker: 2:1, is minder zoet.
Bloem gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb het met gele pruimen voor het eerst gedaan en het is erg lekker.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb 2 kilo pruimen gebruikt voor de jam. Ik heb naast de kristalsuiker naderhand ook geleipoeder gebruikt omdat de jam te dun was. Eerlijk gezegd was ik niet zo blij met dit recept. Dat had beter gekund.
Bezoeker gaf dit recept 4/5 sterren
-
Je hebt ook gelei suiker voor halfzoete jam. 500 gram geleisuiker op 1250 gram vruchten.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Heel erg lekker en makkelijk klaar te maken.
Hilda gaf dit recept 3/5 sterren
-
Ik ga van 3 soorten jam maken, zal later de recepten doorgeven.
Jiemca gaf dit recept
5/
5 sterren
-
Ik heb 1 kg rode pruimen gebruikt. Na ontpitten bleef 850 gram over. 350 gram Van Gilse “Gelei suiker Speciaal” en een zakje vanillesuiker toegevoegd. Het resultaat was 2,5 jampotje heerlijke halfzoete jam.
Wim on the road gaf dit recept 4/5 sterren
-
Vraag:
Hoelang kan ik deze jam goed houden?
Lia L'Abee gaf dit recept 5/5 sterren
-
Je kunt ook gelatine toevoegen dan wordt de jam dikker en hoef je toch niet zoveel suiker toe te voegen.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Als je jam een beetje dun is kun je hem lekker door de kwark of griekse yoghurt doen!
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik vind hem erg lekker!
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Normaal gezien gebruik je 1 Kg geleisuiker op 1 Kg fruit. Als je minder suiker gebruikt of te kort laat koken, dan blijft je jam erg dun. Wat ook kan helpen is om wat pitten mee te laten koken, en die eruit te halen voordat je de hete jam in de potjes doet.
Succes
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Smaakt goed maar hoe kan het dat de jam dun is?
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren