Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wildzwijn met veenbes saus recept
Wildzwijn met veenbes saus recept

Wildzwijn met veenbes saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem de boter en maak deze alvast goed heet in een pannetje.
Dan de uitgebeende wild zwijnbout met de spekschijven inpakken en vastbinden met keukengaren (katoentouw).
Daarna de jenever eroverheen sprenkelen en dan stevig met de kapot gedrukte jeneverbessen, tijm, het zout en de peper inwrijven.
De bout nu in de braadslee leggen en de hete boter eroverheen gieten om deze hierna bij hoge hitte goed rond om aan te braden.
Pel de uien en hak deze fijn.
Zet nu het vuur onder de braadslee iets lager.
Laat de uien in de pan nu zacht meebakken tot ook deze goudbruin zijn.
Blus het geheel met rode wijn en water.
Laat het vlees nu bij een milde hitte zo lang braden tot het van binnen nog mooi rosé is. Ongeveer 90 minuten.
Gedurende het braden het vlees regelmatig draaien en met koud water en het braadvocht overgieten.
Na de gaar tijd (een goede 90 minuten) de spekschijven verwijderen en de wild zwijnbout op een voor verwarmde (metalen) schaal leggen.
Giet de resterende jenever over de bout en steek deze aan.
Wacht tot het vuur van zelf dooft, snijd de bout daarna in dikke schijven en leg ze terug op de schaal.
Doe op elke schijf wildzwijn een schijfje citroen en wat van de veenbes compote.
Zet dit even weg op een warme plek.
Ontvet nu de braadsaus door deze te zeven of af te scheppen en voeg vervolgens de zure room toe.
Roer de room er zacht onder.

Serveersuggesties

De saus apart van het vlees serveren met aardappelpuree en rode kool

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wildzwijn met veenbes saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven