Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rib-eye met funghi porcini en aspergerisotto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rib-Eye:
Week de funghi porcini 20 minuten in kokend water.
Laat de paddenstoelen daarna uitlekken, snijd ze in stukken en zet ze apart.
Verwarm de olie (met een klein klontje boter voor de kleur) in een ondiepe koekenpan en bak het vlees een paar minuten aan elke kant.
Haal het vlees uit de pan en plaats het in de oven van 50 graden celsius.
Bak ui en knoflook een paar minuten.
Voeg de verse paddenstoelen toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de wijn en bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur, voeg peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.


Aspergerisotto:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Snijd uit ieder vel filodeeg 8 cirkels van 6 cm.
Bestrijk de deegcirkels met gesmolten boter.
Leg er steeds 2 op elkaar en bak ze in 12.5 minuten lichtbruin in de oven.
Kook de asperges in water met zout beetgaar.
Roerbak de sjalot in een grote pan met dikke bodem met wat olijfolie in 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak deze al roerend ongeveer 2 minuten tot deze gaat glanzen.
Voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
Voeg daarna de kippenbouillon steeds beetje bij beetje toe en kook de risotto in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat de aspergestukken en de lente-uitjes de laatste 3 minuten mee warmen.
Roer 20 gram boter in vlokjes door de risotto en breng op smaak met peper en zout.

Presentatie:
Maak op elk bord een torentje van de aspergerisotto met drie deegcirkels ertussen en leg er de geschaafde Parmezaanse kaas bovenop.
Leg op hetzelfde bord een rib-eye met de paddenstoelen en strooi er extra peterselie op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rib-eye met funghi porcini en aspergerisotto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven