Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Muchli kari (visballetjescurry)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de filets in een ovenvaste schaal en bedruppel ze met citroensap.
Dek af met folie, zet de schaal in een braadslee en giet er tot halverwege de schaal water bij.
Pocheer 15 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven tot de vis gaar is. Neem de schaal uit de braadslee en laat de vis afkoelen.
Klop in een middelgrote kom het ei met zout en peper naar smaak.
Zeef het erwtenmeel en voeg al kloppende toe tot een glad en soepel beslag. (Het meel vormt in dit stadium gemakkelijk harde klonten. Wrijf ze met de rug van een lepel door de zeef).
Pluk de vis uiteen, verwijder vel en graatjes en voeg de vis aan de kom toe met chilipepers, ui en broodkruim.
Meng tot een stijve pasta en vorm hiervan circa 20 balletjes ter grootte van een abrikoos.
Verhit de olie in een diepe pan en frituur de balletjes in porties gelijkmatig bruin.
Schep ze eruit met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd de visballetjes warm in een warme oven.
Voor de saus:
Smelt de ghee in een grote pan en fruit de ui en knoflook in 4.5 minuten goudgeel op een matig vuur.
Voeg kaneel, laurier, komijn, koriander, kurkuma en chilipoeder toe en roerbak nog 2 minuten.
Roer de tomatenpuree erdoor, draai het vuur hoger en breng al roerende aan de kook. Voeg langzaam kippenbouillon en citroensap toe.
Strooi er 1 theelepel zout en de kokos over en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Maal de kardemom- en fenegriekzaden in een vijzel.
Roer ze door de saus, temper het vuur en voeg de visballetjes toe.
Laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.
Doe alles over in een schaal, garneer met toefjes koriander en dien op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit muchli kari (visballetjescurry) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven