Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Blender
  • Pan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Prik de 'ogen' van de door, giet het sap af en bewaar het.
  2. Kraak de noot en haal de kokos eruit.
  3. Snijd een derde in fijne sliertjes en zet dit apart.
  4. Rasp of maal de rest zeer fijn in een blender of keukenmachine.
    Doe de gemalen kokos in een kom, giet het kokende water erover en roer 5 minuten.
  5. Giet dit door een zeef, met daarin een dubbele laag kaasdoek, in een kom.
  6. Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit.
  7. Gooi de kokos uit de doek weg.
  8. Roer het bewaarde sap door de kokosmelk en zet apart.
    Smelt de in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de , knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
  9. Voeg fenegriek, peper, , , en toe, roerbak alles 2-3 minuten en schenk de kokosmelk erbij.
  10. Meng in een kom de met gewone en voeg dit langzaam roerend aan de pan toe.
  11. Breng tot net tegen het kookpunt en laat de saus 5-6 minuten heel zacht pruttelen.
    Voeg de gesneden kokos toe en schep het voorzichtig erdoor, zodat grotere stukken heel blijven.
  12. Laat nog 5 minuten zachtjes koken en serveer in een warme schaal.
    Bestrooi ter garnering met gehakte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ghee, yoghurt, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee, yoghurt, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
11 kcal
0%44 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaleacha kari (Krab curry)
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Kaleacha kari (Krab curry)