-
Preiprol, het lekkerste wat ik ooit in Zeeland leerde eten.
Bij het koken van de aardappelen gebruik ik geen zout maar een runderbouillon blokje, wel even kijken hoeveel blokjes je gaat gebruiken. Voor 4 personen 3 blokjes. Erg smaakvol.
Tobias gaf dit recept 5/5 sterren
-
Preiprol lekker. wij doen eerst aardappelen, dan prei, weer aardappelen, gehakt, weer aardappelen en als laatste paneermeel. 20 minuten in de oven dan is het klaar om te eten. eet smakelijk.
Rik van Nassauw gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hmmm lekker voor het eerst gemaakt met mijn vriend die het recept kon van zijn moeder. Ik doe er zelf een zelf gemaakt jusje bij met uitjes heerlijk.
Monique gaf dit recept 5/5 sterren
-
In Zeeuws Vlaanderen gaat er altijd een flinke scheut azijn doorheen.
Hoeveelheid is mischien lastig de eerste keer, maar er kan altijd bij, nooit af; dus voorzichtig beginnen, en dan naar smaak maar opvoeren.
Jp Serle gaf dit recept 3/5 sterren
-
Hoi nanda,
dit recept wilde ik ook invoeren, maar het was al gepubliceerd. alleen één ding: je hebt hem als roerbakgerecht staan, maar ik neem aan dat je stamppot bedoelt. Als ik preiprol maak, kook ik de prei bovenop de aardappelen. Jij niet? roerbak jij het? of rauw erdoor? dat heb je niet vermeld nl. Bij ons is dit ons meest favoriete recept in huis. Pas geprobeerd met echte speklapjes van de keurslager.. nou, dan komt er geen spekvet meer af. Dan is het erg droog. Het spekvet geeft de smaak aan het geheel.
groeten,
Mira
Mira gaf dit recept
4/
5 sterren