Hazenbout in rozenbottelsaus met knolselderij en cantharellen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Dag van tevoren:
    Maak een marinade van rode wijn, water, azijn en suiker.
    Leg hierin alle groenten, in grote dobbelstenen gesneden.
    Voeg vervolgens de kruiden en de specerijen toe.
    Leg nu de hazenbouten in de marinade, dek af met transparante folie en laat 24 uur marineren op een koele plek.

    Dag zelf:
    Steek de oven aan op 200 graden celsius.
    Was en borstel de selderijknollen goed af.
    Kort het loof in tot ongeveer 6 cm boven de knol.
    Snijd de knollen overlangs door en besprenkel de binnenzijde met iets citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
    Bestrooien met peper uit de molen.
    Maak 4 hoopjes van grof zeezout op een bakblik en zet daar de selderijknollen rechtop in.
    Op 200 graden in de oven ongeveer 40 minuten garen.
    Kook en pureer de aardappelen.

    Afwerking:
    Haal de hazenbout uit de marinade en laat hem goed uitlekken.
    Droog hem af met keukenpapier.
    Bestrooi met peper en zout en schroei in hete olie op hoog vuur dicht.
    Na het omdraaien een klontje boter toevoegen en nog even door laten garen.
    Zodra het vlees de juiste kleur begint te krijgen moet het uit de pan.
    Daarin gaan nu alle groenten.
    Snel aanbakken, en tomatenpuree en rozenbotteljam toevoegen.
    Even doorstoven totdat de groenten licht gekarameliseerd zijn.
    Nu mogen de hazenbouten weer in de pan.
    Tot drie maal toe met drie eetlepels marinade blussen.
    De overgebleven gevogeltefond erbij.
    Op laag vuur een uur laten stoven tot het vlees gaar is.
    Hol ondertussen de selderij helften voorzichtig uit met een lepel.
    Pureer het selderijvlees door een zeef.
    Zet een pannetje op met ¾ van de gevolgeltefond en kook hierin het gepureerde selderijvlees.
    Doe de gepureerde aardappel erbij om een gebonden saus te verkrijgen.
    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    De kwark en 4 eetlepels crème fraîche toevoegen en daarna 30 gram oude kaas.
    Sla de eiwitten nu stijf en spatel het schuim door het mengsel.
    Breng het geheel aan in de uitgeholde selderijknollen.
    Bestrooi met de rest van de oude kaas.
    Plaats in de oven en bak 10-15 minuten tot een korstje bovenop ontstaat.
    Hazenbouten weer uit de pan halen, de saus indampen tot gewenste dikte.
    Met crème fraîche en boter verrijken en door een zeef gieten.
    Serveer de hazenbout met de selderijknol en giet wat saus over de haas.
    Serveer hierbij wat kleine gebakken cantharellen en een gebakken bosuitje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten
  • oude kaas, boter, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in oude kaas, boter, kwark
  • oude kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterdzaad
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas, boter, kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1222 kcal
61%4888 kcal
Vetten
23 g.
32%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
192 g.
74%768 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hazenbout in rozenbottelsaus met knolselderij en cantharellen