Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vlaams suikerbrood recept
Vlaams suikerbrood recept

Vlaams suikerbrood


Ingrediënten


154

Bereidingswijze


Maak van alle ingrediŽnten behalve de parelsuiker een mooi deeg en laat dit een half uur rusten. Neem 1/3 van het deeg af. Kneed de parelsuiker (of suikerklontjes) door het overige deeg en bol dit op. (Let op: meng de suiker NIET in de broodbakmachine door het deeg, want dit beschadigt de wand van het blik!) Maak een plak van het ongesuikerde deeg en wikkel dit rond het gesuikerde deeg. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is. Kerf de bovenste rand een beetje in met een scherp mes en bestrijk met losgeklopt ei. Bak op 180 graden C. gedurende 1 uur.

Serveersuggesties

Greinsuiker of parelsuiker is niet makkelijk te vinden. Ik heb het gevonden bij Molen 'De 4 Winden'. Deze zit in Terbregge (Rotterdam). Het winkeltje daar heet Drie Kleur Grutterij. Ze hebben ook een website met webwinkel: www.3kleur.nl.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vlaams suikerbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vlaams suikerbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

 • Veruit het beste recept voor suikerbrood!
  Viebe gaf dit recept op 28 mei 2016 4 uit 5 sterren
 • Zou je de parelsuiker kunnen vervangen door chocolade of is dit deeg daarvoor niet goed? Heb het suikerbrood al gemaakt en is heel lekker.
  Bezoeker gaf dit recept op 3 juli 2013 5 uit 5 sterren
 • Een perfect brood zeer goed recept!
  Walter gaf dit recept op 5 oktober 2012 5 uit 5 sterren
 • Ik vind dit brood te gesuikerd en dat is pijnlijk aan de handen bij het kneden.
  Bezoeker gaf dit recept op 8 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven