Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Warm in een steelpannetje op tot ongeveer 37ºC.
    Los en op in de .
    Doe de met het in een beslagkom.
    Meng melkmengsel, eieren, boter en -extract door de .
    Kneed 10 minuten goed door tot soepel deeg.
    Snijd de in blokjes.
    Meng de , en sinsaasappelsnippers door het deeg.
    Doe in een kom, dek af met folie en laat 30 minuten rijzen.
    Verdeel het deeg in 3 stukken van ruim 400 gram;
    druk de stukken plat,
    vouw de zijkanten naar binnen
    en rol het stevig deeg op.
    Leg met de naad naar onderen in de aluminimum vormen.
    Verwarm de oven op 35 graden.
    Plaats de vormen op een rooster en laat rijzen 45-60 minuten.
    Het moet tot de bovenzijde hoog worden,
    haal ze uit de oven.
    Verwarm de oven naar 220 graden.
    Klop de met paar druppels even los in een bakje.
    Bestrijk het gerezen brood met .
    Wacht tot de oven haar temperatuur heeft bereikt.
    Zet het brood onderin de oven en verlaag de temperatuur naar 200ºC.
    Bak hem in 35 minuten goudbruin.
    Laat even afkoelen op een rooster.

    aluminium bakje bij "de plus" gekocht
    8 cm breed
    18,5 cm lang
    6 cm hoog
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eiwit
  • roomboter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, roomboter, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4548 kcal
227%4548 kcal
Vetten
132 g.
189%132 g.
Waarvan verzadigd
28 g.
140%28 g.
Waarvan onverzadigd
15 g.
52%15 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
6 g.
104%6 g.
Koolhydraten
638 g.
245%638 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
105 g.
116%105 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
20 mg.
2%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Suikerbrood met sinaasappelsnippers
  • Home
  • Recept
  • Broodgerechten
  • Suikerbrood met sinaasappelsnippers